F1 Nieuws

Max Verstappen onthult: schade aan Red Bull na dwaze actie Sergio Pérez

Max Verstappen onthult: schade aan Red Bull na dwaze actie Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onthult: schade aan Red Bull na dwaze actie Sergio Pérez

Max Verstappen onthult: schade aan Red Bull na dwaze actie Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft héél veel geluk gehad dat hij de Grand Prix van Miami op de tweede plaats is geëindigd. De Nederlander zei na afloop van de race dat het geen slecht resultaat was om op P2 te eindigen, als de auto écht niet wil. Maar de RB20 van Verstappen had de eerste bocht in de race bijna niet overleefd. Dit door teamgenoot Sergio Pérez.

Pérez kende een mindere start vanaf de vierde positie en probeerde dat aan de binnenkant goed te maken, waar het erg stoffig was. Net als Lewis Hamilton deed in de Sprint, probeerde Pérez onwijs laat te remmen en daardoor voor de Ferrari's terecht te komen, om zo op de tweede positie te liggen na de eerste bocht. Maar Checo schatte de bocht com-pleet verkeerd in, waardoor hij bijna in de achterkant van zijn teamgenoot knalde.

Het was millimeterwerk of Pérez had de leider in het kampioenschap van de baan gekegeld, wat geresulteerd zou hebben in een ware oorlogssituatie binnen Red Bull Racing. Toen Verstappen zich na de wedstrijd meldde voor de camera van Viaplay, laat de Nederlander weten dat dat héél fout af had kunnen lopen. Het is duidelijk te zien dat Max niet onder de indruk was van de actie van zijn teamgenoot.

"Het scheelde héél weinig. Ik heb een kras op mijn diffuser zitten door hem. Dit kon heel fout afgelopen zijn." Het is onduidelijk of deze kras op zijn diffuser onderdeel was van zijn mindere snelheid in Miami, maar dat is volgens Verstappen ook niet belangrijk. Hij vindt het absurd dat Pérez zó laat probeerde te remmen in de eerste bocht. Dat de Mexicaan het excuus gebruikte dat er weinig grip aan de binnenkant was, kan Verstappen niks schelen.

"Hij remt gewoon vijftig meter later dan iedereen. Gelukkig is er nu niks gebeurd, maar dit had heel anders af kunnen lopen..."

Red Bull had de snelheid niet

Nadat Verstappen dus goed was weggekomen in de eerste bocht, probeerde hij zijn eigen tempo te rijden, maar de drievoudig wereldkampioen merkte al snel dat Oscar Piastri en de Ferrari's hem redelijk goed bij konden houden. Toen realiseerde hij zich dat de snelheid wellicht niet goed genoeg ging zijn voor de overwinning. Toen hij de switch maakte naar de harde band, was hij daar zeker van.

"Het was vanuit onze kant teleurstellend, maar we moeten ook realistisch zijn. We hadden de snelheid niet, zeker niet op die harde band. Maar zoals ik al eerder zei, als iemand anders dan ik moet winnen, dan is dat Lando [Norris]. We moeten een hoop analyseren, want ik vond de race niet top gaan. Op de mediums was onze snelheid nog oké, maar ging het al moeizaam en op de harde band waren we veel te langzaam. Zo simpel is het."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties