F1 Nieuws

Max Verstappen ontwijkt opmerking over Lewis Hamilton: 'Hier houd ik me even buiten'

Max Verstappen ontwijkt opmerking over Lewis Hamilton: 'Hier houd ik me even buiten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen ontwijkt opmerking over Lewis Hamilton: 'Hier houd ik me even buiten'

Max Verstappen ontwijkt opmerking over Lewis Hamilton: 'Hier houd ik me even buiten'
Red Bull Content Pool

In een interview met Viaplay kreeg Max Verstappen het scenario van een Ferrari-transfer voorgelegd. Mike Hezemans, een van de mensen die aanwezig was bij het interview, schetste daarbij wat volgens hem het droomscenario zou zijn voor Verstappen.

Sinds het interne onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner bekend werd, is het erg onrustig binnen Red Bull. Er is een ware machtsstrijd aan het licht gekomen, eentje die al langere tijd speelde. Volgens ingewijden zou het namelijk al langere tijd rommelen binnen de Red Bull-top, namelijk sinds de dood van Red Bull-medeoprichter Dietrich Mateschitz.

Positie Verstappen op de tocht

Door de onrust binnen de Red Bull-top is er ook een hoop onrust ontstaan rondom de Formule 1-toekomst van Verstappen. Momenteel staat Verstappen nog tot en met 2028 onder contract bij Red Bull, maar in Jeddah liet de Limburger al weten dat wanneer Helmut Marko zou moeten vertrekken bij het team, hij geen toekomst meer zag binnen Red Bull.

Mercedes-transfer Verstappen, of...

Hierdoor zijn er een hoop verhalen de wereld in geholpen die Verstappen in verband brengen met een overstap naar het team van Mercedes. Dat is immers het enige topteam met een plekje vrij voor 2025 en 2026. Volgens Hezemans is er echter nog een andere optie voor Verstappen vanaf komend seizoen, namelijk een plekje naast Lewis Hamilton bij het team van Ferrari.

"Max moet gewoon, maar dat is mijn idee, hij moet gewoon... dit jaar wordt hij wereldkampioen, volgend jaar dat is (zeker voor) een procentje of 90 denk ik. Over 2026 weet niemand nog iets en ik vind dat je in '26/'27 in een Ferrari moet gaan zitten. Dat is veel leuker, vergeet die Mercedes", begint de GT-coureur zijn verhaal. "Mike is aan het lobbyen", springt Verstappen snel in.

Teamgenoot met Hamilton

"Het liefste nog met Hamilton erbij", vervolgt Hezemans zijn betoog. "Dat is top en dan wereldkampioen worden. Hey, hoeveel jaar zijn ze nu al geen wereldkampioen geworden? Een jaar of dertig? Dan gaan ze kerken naar hem (Verstappen, red.) vernoemen daar in Italië. Dan kan je nog Le Mans winnen ook, die hebben ze ook nog", zegt Hezemans doelend op het Hypercar-programma van Ferrari.

"Ik lobby wel even voor jou", gaat Hezemans verder. "Nou, ze staan daar, dus ik zou een koffietje gaan drinken", gaat Verstappen door, wijzend naar de Ferrari-motorhome in Miami. "Dat zal ik maar niet doen, want dan komt het niet goed. Maar dat (een Ferrari-transfer van Verstappen, red.) zou echt top zijn. Het zou toch geweldig zijn, ook voor die Hamilton man. Hij maakt totaal geen kans tegen jou."

Verstappen besluit geen antwoord te geven op die laatste zin van Hezemans. "Hier houd ik me even lekker buiten", aldus een lachende Verstappen. Ook al hoopt Hezemans Verstappen bij Ferrari te zien, is er geen plek voor de Nederlander. Hamilton ligt immers vast tot 2027 en Charles Leclerc heeft een 'meerjarige deal' getekend bij de formatie uit Maranello.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties