F1 Nieuws

Max Verstappen over eerste titel: 'Ik was bereid te verliezen'

Max Verstappen over eerste titel: 'Ik was bereid te verliezen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen over eerste titel: 'Ik was bereid te verliezen'

Max Verstappen over eerste titel: 'Ik was bereid te verliezen'
Red Bull Content Pool

Het was voor Lewis Hamilton, Mercedes en al hun fans een ware deceptie: de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Door een beslissing van Michael Masi om de safety car eerder naar binnen te halen kreeg Max Verstappen nog één kans om de titel binnen te slepen. En die greep hij met beide handen aan.

In de allerlaatste ronde van het seizoen schoot Verstappen aan Hamilton voorbij, die daardoor op het nippertje zijn achtste titel misliep. Het was voor Verstappen en Red Bull een moment van ultieme vreugde, maar in de Mercedes-garage zat men in diepe rouw.

Voor Lewis Hamilton was het helemaal lastig te verkroppen. De wedstrijdleider had hem zijn achtste wereldtitel ontnomen en hij verdween dan ook maanden uit de picture, ontvolgde iedereen op Instagram en liet niks meer van zich horen.

Verstappen kijkt terug op Abu Dhabi

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder, maar de titelbeslissende race in 2021 is nog altijd onderwerp van gesprek in Groot-Brittannië en dus wordt Verstappen bij Independent nogmaals gevraagd naar dat moment.

Het Britse blad vraagt of hij het gevoel heeft dat zijn eerste titel een 'smet' heeft, door alle gebeurtenissen voorafgaand aan zijn inhaalactie op Hamilton. Maar Verstappen is heel duidelijk: nee!

"Het is niet zo dat het aan mij gegeven werd, ik moest het nog steeds zelf doen. Het was een geweldig jaar, en we hadden veel mooie gevechten met twee teams die het tegen elkaar opnamen en dat was geweldig voor de Formule 1. Maar je hebt altijd een winnaar en je hebt altijd een verliezer. Zo werkt deze sport en ik was ook bereid om te verliezen", begint Verstappen.

"Het was een 50-50 kans en het viel mijn kant op. Maar in de toekomst kan ik in een situatie komen waarin het niet op mijn manier gaat en zo gaat het leven nou eenmaal."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties