F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op vergelijking met Ayrton Senna

Max Verstappen reageert op vergelijking met Ayrton Senna
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reageert op vergelijking met Ayrton Senna

Max Verstappen reageert op vergelijking met Ayrton Senna
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen wordt vaak vergeleken met Ayrton Senna, aangezien de rijstijl van de Nederlander lijkt op die van Senna. Verstappen is volgens velen een coureur 'van de oude stempel' en heeft hier en daar inhaalacties vertoond die lieten denken aan Senna. De vergelijking werd vooral gemaakt na de Grand Prix van Brazilië in 2016.

Tijdens die race, toen Verstappen net 19 jaar oud was, liet de Limburger zien uit welk hout hij gesneden was. In de laatste ronden van de race wist hij zich op te werken van de zestiende naar de derde positie, waarbij hij de ene na de andere coureur achter zich liet. Verstappen werd toegezongen door de Braziliaanse fans en de vergelijking met Senna, die de fans in São Paulo ook vaak liet juichen, was makkelijk gemaakt. Maar Verstappen laat weten dat hij het lastig vindt om twee coureurs uit compleet verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken.

"Ik vind het altijd moeilijk om coureurs met elkaar te vergelijken. We moeten iedereen op zijn eigen manier bewonderen. Iedereen heeft zijn eigen specifieke rijstijl. Ook Ayrton had zijn eigen stijl. Natuurlijk kunnen we hen bewonderen, de stijl van sommige mensen bewonderen, hoe ze racen, hoe ze zichzelf verdedigen. Maar we mogen niet vergeten dat elk deel van de sport, de auto's, heel verschillend zijn", begint Verstappen bij het Braziliaanse Globo.

"Laten we zeggen dat Ayrton in de jaren '80 en '90 op een andere manier reed, dan hij vandaag de dag zou rijden. Als hij nu zou moeten rijden, zou hij vast een beetje anders rijden, want je moet je aanpassen aan de nieuwe generatie auto's."

Braziliaans talent

De laatste jaren hebben Braziliaanse F1-fans weinig reden gehad om te juichen voor een nationale held. Felipe Drugovich won een aantal jaar geleden het F2-kampioenschap, maar wist een vast zitje in de Formule 1 nooit te bereiken, waardoor Brazilië al een langere tijd geen coureur op de grid meer heeft gehad. De laatste Braziliaan in de Formule 1, was Pietro Fittipaldi, die in 2020 twee races mocht rijden voor Haas.

Op dit moment zijn er weer wat Braziliaanse talenten die kans lijken te maken op een zitje in de koningsklasse van de autosport, waaronder Gabriel Bortoleto. De McLaren-junior, die in 2023 het Formule 3-kampioenschap wist te winnen, is net als Max Verstappen groot fan van simracen en de twee kennen elkaar daardoor goed. Volgens Max is Bortoleto echt een coureur om op te letten, al wil hij niet te veel druk op de schouders van de negentienjarige coureur leggen.

"Het zijn ongelooflijke jongens, ongelooflijke coureurs. Natuurlijk zou ik graag zien dat een van hen de top haalt, maar het is een erg ingewikkelde sport. Je moet ook een beetje geluk hebben in het leven. Hij [Bortoleto] is een geweldige vent, echt een aardige jongen. Als hij het goed blijft doen, zie ik de mogelijkheid dat hij er komt. Maar ik wil ook geen druk op hem leggen, vooral omdat hij al veel druk heeft vanuit Brazilië. Maar als hij hard blijft werken en blijft wie hij is, maakt hij een goede kans", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties