F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit en beschuldigt Britse media en analisten van partijdigheid

Max Verstappen spreekt zich uit en beschuldigt Britse media en analisten van partijdigheid
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit en beschuldigt Britse media en analisten van partijdigheid

Max Verstappen spreekt zich uit en beschuldigt Britse media en analisten van partijdigheid
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is de Britse media bevooroordeeld als ze over hem schrijven. Dat werd pijnlijk duidelijk na de crash met Lando Norris in Oostenrijk, waar de Nederlander de volle laag over zich heen kreeg. De pers en analisten uit Engeland waren woedend over de actie van Verstappen en waren zelfs van mening dat hij te licht bestraft was door de FIA, maar Max kreeg van zijn collega's juist steun.

Alle Formule 1-coureurs waren in Groot-Brittannië van mening dat de media en de analisten het incident een stuk groter hadden gemaakt dan het in werkelijkheid was. Velen zagen het zelfs als een race-incident en helemaal niet als een fout van Verstappen. Toch blijft de drievoudig wereldkampioen bekritiseerd worden door de pers. In gesprek met The Daily Mail wordt Verstappen gevraagd wat hij daarvan vindt, maar het wordt duidelijk dat Max zich helemaal niks aantrekt van de woorden van anderen.

"Ik luister niet naar wat iemand anders te zeggen heeft. Zowel als ze mij bekritiseren of als ze positief zijn. Ik ben hier met mijn team en de mensen die betrokken zijn bij mijn succes - naar hen luister ik en met hen spreek ik om mijn prestaties te beoordelen. Iedereen mag zijn mening hebben. Dat is prima. Dat gaat niet bepalen hoe ik mijn leven leef buiten het circuit of hoe ik me gedraag op de baan", aldus Verstappen.

En de Nederlander weet ook wel waarom hij zo hard wordt aangepakt voor zoiets simpels: het grootste gedeelte van de pers en de meeste analisten zijn Brits. Dat hij het in 2021 moest opnemen tegen Brit Lewis Hamilton en nu hetzelfde gebeurt met Lando Norris, zal er altijd voor zorgen dat de Britten hun eigen coureurs meer beschermen en Verstappen daardoor automatisch meer bekritiseren. Hij noemt ze dan ook partijdig.

"Tachtig tot 85 procent van de pers in de Formule 1 is Brits. Daarmee heb je dus een behoorlijk dominante kracht. In hun achterhoofd hebben de meesten liever dat een coureur uit hun land het goed doet. En in het geval van een incident kiezen ze natuurlijk de kant van hun landgenoot. Ook de meeste ex-coureurs [die hun analyses geven, red.] zijn meestal Brits, dus het is een beetje een eenzijdige aangelegenheid."

Sky Sports-analist Damon Hill liet eerder deze week nog weten dat hij kwaad werd als mensen hem bevooroordeeld noemden, als het gaat om Max Verstappen. De Brit zei dat hij alleen 'zijn sport probeert te beschermen' als hij Max aanpakt.

Verstappen niet geraakt door kritiek

Dat de Britse pers hem dus hard aanpakt lijkt vervelend te zijn voor Max Verstappen, maar hij geeft aan dat het hem niks interesseert. Door de opvoeding van Jos Verstappen kan niks hem meer raken, ook de kritiek niet.

"Met de manier waarop ik ben opgegroeid, brengen dit soort dingen me niet van mijn stuk. Voor mij zijn dit vrij kleine verstoringen. Ik weet hoe ik me moet concentreren op de race en hoe ik de beste prestaties uit mezelf kan halen, zelfs met wat er op de achtergrond gebeurt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties