F1 Nieuws

Steeds meer coureurs spreken zich uit en steunen Max Verstappen: 'In werkelijkheid...'

Steeds meer coureurs spreken zich uit en steunen Max Verstappen: 'In werkelijkheid...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Steeds meer coureurs spreken zich uit en steunen Max Verstappen: 'In werkelijkheid...'

Steeds meer coureurs spreken zich uit en steunen Max Verstappen: 'In werkelijkheid...'
Red Bull Content Pool

Nadat Lando Norris duidelijk maakte dat hij wellicht overdreven gereageerd had op het incident met Max Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk, hebben ook Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo inmiddels laten weten dat de crash in hun ogen minder erg was dan de [Britse] media ervan heeft gemaakt. Maar nu hebben ook Alex Albon en Kevin Magnussen zich uitgesproken in steun van Verstappen.

Tijdens de persdag voorafgaand het Grand Prix-weekend in Silverstone wordt iedere coureur gevraagd naar het incident tussen Norris en Verstappen. In de slotfase van de race in Spielberg raakten de twee goede vrienden elkaar, waarna er een mediastorm losbarstte. Deze is inmiddels ietwat gaan liggen, omdat steeds meer en meer coureurs zich uitspreken in het voordeel van Max.

Ook de voormalig teamgenoot van de Nederlander, Alex Albon, is van mening dat Verstappen niet zo heel veel verkeerd heeft gedaan in zijn gevecht met Norris. Ja, sommige verdedigingsacties waren wat aan de late kant, maar het moment waarop ze contact maakten was echt niet zo bijzonder.

"In werkelijkheid was het gewoon puur racen, hard racen", zegt Albon. "Het is agressief racen, maar ik denk dat het buiten proporties wordt opgeblazen. Ik denk dat de eerste beweging, waar Max onder het remmen bewoog, wat erger was. Maar tijdens de touché denk ik niet dat hij onder het remmen bewoog. Hij ging toen gewoon in een rechte lijn", aldus de Britse Thai.

Ook Kevin Magnussen, die dit jaar zelf genoeg incidenten heeft meegemaakt, vindt de reactie vanuit de media nogal overdreven. In zijn ogen was er niks mis met de actie van Verstappen, op het moment dat hij Norris raakte. Daarnaast is de Deen van mening dat de FIA zich gewoon wat minder moet bemoeien met dit soort gevechten, omdat de coureurs het onderling ook wel op kunnen lossen.

"Het is frustrerend dat het altijd heen en weer gaat met de regels. Ik denk dat ze [de FIA, red.] het misschien gewoon wat vrijer moeten maken. Aan het eind van de dag kreeg hij een natuurlijke straf met zijn lekke band. Hij kreeg een straf, wat volgens de regels correct was, maar het loonde dus niet voor hem om te rijden zoals hij op dat moment deed", begint Magnussen.

"Ik denk gewoon dat er een natuurlijke dynamiek in het racen zit. Als je de coureurs vrij laat racen, zullen ze hard racen. Maar uiteindelijk wil je races afmaken en goed voor je auto zorgen. En dat soort dingen weerhoudt de coureurs ervan om al te gekke dingen te doen. Ik denk dat het beter is om elkaar te vertrouwen op basis van het feit dat iedereen de race voor zichzelf wil uitrijden, dan erop te vertrouwen dat mensen zich aan de regels houden of wat dan ook."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties