F1 Nieuws

Toto Wolff reageert op ruzie Jos Verstappen: 'Ik vind het zielig'

Toto Wolff reageert op ruzie Jos Verstappen: 'Ik vind het zielig'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff reageert op ruzie Jos Verstappen: 'Ik vind het zielig'

Toto Wolff reageert op ruzie Jos Verstappen: 'Ik vind het zielig'
DPPI/BSR Agency

Jos Verstappen en Christian Horner hebben vorig weekend een aanvaring gehad, toen Verstappen senior te horen kreeg dat Horner hem niet in een Red Bull-bolide wilde laten rijden tijdens de Legends Parade. Jos zou eigenlijk deelnemen aan de demo voor de start van de Grand Prix op de Red Bull-ring, maar daar wilde Horner niet aan meewerken.

De Brit heeft het al langer aan de stok met Jos Verstappen, nadat laatstgenoemde eerder dit jaar duidelijk maakte dat Horner moest aftreden als Red Bull Racing-CEO, na de beschuldigingen aan zijn adres van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hierdoor zou Horner een dreigement hebben geuit in Oostenrijk, waarbij hij zou hebben gezegd dat Jos op zou moeten passen dat zijn remmen het nog zouden doen, als hij plaatsnam in de Red Bull-bolide tijdens de Legends Parade.

Volgens Jos was dat geen juiste uitspraak voor iemand die de leiding heeft over een Formule 1-team en zeker niet als diegene ook nog eens de baas van zijn zoon is. De voormalig F1-coureur liet dan ook weten dat Horner er hierdoor voor had gezorgd dat áls Red Bull in de toekomst geen winnende auto meer heeft, hij Max Verstappen direct weg zou halen bij het team.

"Ik denk dat het slecht is voor iemand die het team wil leiden en rust wil creëren. Wat moet je dan voelen als je dat hoort? Het werkt niet in zijn voordeel. Max pakt zijn rust wel, hij gaat hier ook niet over. Hij zat erbij toen het werd verteld en schudde zijn hoofd. Dan weet ik dat het goed zit. Maar ja, weet je. Het is een beetje triest, maar aan de andere kant: vergeet het en ga verder. Ik hoop dat ze een auto bouwen die wint, dan komt alles goed met Max. Ik zal er alles aan doen om hem op de juiste plek te houden, maar zodra dat niet meer het geval is... Dan weten we wat er gaat gebeuren", aldus Jos in Oostenrijk.

Verstappen naar Mercedes?

Mocht Verstappen inderdaad vertrekken bij Red Bull, dan is de kans het grootst dat hij zich aansluit bij Mercedes. Toto Wolff probeert Max namelijk al maanden over te halen om naar Brackley te komen, waar hij de vervanger moet worden van Lewis Hamilton. De Mercedes-baas wordt in Groot-Brittannië dan ook geconfronteerd met de ruzie tussen Jos en Christian Horner, welke voor hem voordelig uit zou kunnen pakken. Als Wolff gevraagd wordt wat hij van die vete vindt, zegt de Oostenrijker:

"Ik vind het zielig om een vader de mogelijkheid te ontnemen om in de auto van zijn zoon te rijden", aldus Wolff. Daarna kreeg hij de vraag of hij Max volgend jaar bij Mercedes ziet rijden, waarop Wolff antwoord: "Hij is nu bij Red Bull, wint races en stevent af op een kampioenschap. Dus ik zou nooit verwachten dat dit voor 2025 zou gebeuren, dat is duidelijk. Maar in de Formule 1 gebeuren dingen om verschillende redenen. Dus ik wil nog geen beslissing over ons stoeltje voor volgend jaar nemen."

Ook McLaren-baas Zak Brown heeft dit weekend iets geroepen over de ruzie tussen Jos Verstappen en Christian Horner. Volgens de Amerikaan past dat helemaal bij een team als Red Bull...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties