F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit over 'ruzie' tussen vader Jos en Christian Horner

Max Verstappen spreekt zich uit over 'ruzie' tussen vader Jos en Christian Horner
EIBNER/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt zich uit over 'ruzie' tussen vader Jos en Christian Horner

Max Verstappen spreekt zich uit over 'ruzie' tussen vader Jos en Christian Horner
EIBNER/BSR Agency

Het rommelt al maanden binnen Red Bull Racing en dat zorgt ervoor dat Max Verstappen telkens gevraagd wordt naar de situatie in het team. Blijft hij bij Red Bull of gaat hij naar Mercedes. Ook in Monaco ontkomt Verstappen daar niet aan, als hij geïnterviewd wordt door The Guardian. Zij zijn heel benieuwd naar de sfeer binnen het team en of de machtsstrijd tussen 'kamp Oostenrijk' en 'kamp Thailand' gaat zorgen voor een overstap naar het team van Toto Wolff.

Maar als Max Verstappen met die vraag geconfronteerd wordt, laat hij direct merken dat hij eigenlijk wel een beetje klaar mee is. Het liefst zou de Limburger alleen maar praten over de prestaties van zijn auto en over het aankomende raceweekend, maar inmiddels draait het bijna alleen maar om de politieke onrust binnen de Oostenrijkse renstal. Tegenover het Britse medium laat Verstappen weten dat hij er eigenlijk helemaal niet meer over wil praten, omdat dat juist alleen maar zorgt dat er meer aandacht op komt te liggen en er nog meer over geschreven wordt.

"Hoe meer ik erover praat, hoe meer mensen moeten schrijven. Je schrijft het op, je maakt er een verhaal van en mensen pikken kleine dingen op en dan wordt het een enorme shitstorm. Snap je wat ik bedoel? Ik vertel je een verhaal dat vertaald kan worden naar het Spaans, Nederlands, wat dan ook. Hoe meer ik erover zeg, hoe minder het helpt", is Verstappen duidelijk.

Toch ontkomt de Limburger er niet aan om wat vragen te beantwoorden over de situatie binnen het team. De drievoudig wereldkampioen wordt gevraagd wat hij precies denkt van alle interne commotie, waarop hij ook weer een duidelijk antwoord geeft: het liefst zou hij het anders zien.

"Ik heb deze verhalen liever niet, deze dingen die binnen het team gebeuren. We moeten er gewoon mee omgaan en verder gaan. Ik heb een contract met het team om mijn werk te doen, dat is presteren, daar ben ik op gefocust. Ik ben geen politicus, ik ben niet iemand die graag politiek bedrijft. Ik richt me gewoon op de prestaties met de mensen om me heen en probeer mezelf af te leiden van, laten we zeggen, het negatieve", aldus de Red Bull-coureur.

Ruzie Jos Verstappen en Christian Horner

Naast de strijd tussen Christian Horner [kamp Thailand] en Helmut Marko [kamp Oostenrijk] heeft er eerder in het jaar ook een ruzie plaatsgevonden tussen Horner en Jos Verstappen, de vader van Max. Volgens Jos hadden de twee ruzie in Bahrein en even later onthulde de Nederlander waar die ruzie precies over ging. Maar als Max daarnaar gevraagd wordt, laat hij weten dat er volgens hem helemaal geen 'ruzie' was. Slechts een meningsverschil tussen twee mensen.

"Mijn vader zal natuurlijk altijd bij me blijven. Ze hebben geen ruzie. Mensen kunnen verschillende meningen hebben, maar dat is een ander verhaal."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties