F1 Nieuws

Sergio Pérez deelt mening Max Verstappen en legt zich neer bij 'nederlaag' in Monaco

Sergio Pérez deelt mening Max Verstappen en legt zich neer bij 'nederlaag' in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez deelt mening Max Verstappen en legt zich neer bij 'nederlaag' in Monaco

Sergio Pérez deelt mening Max Verstappen en legt zich neer bij 'nederlaag' in Monaco
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen is het Grand Prix-weekend in Monaco al voorbij voor Red Bull Racing. De Nederlander heeft in de eerste twee vrije trainingen genoeg gezien om te weten dat hij niet in aanmerking gaat komen voor pole position, wat ontzettend belangrijk is op de straten van Monte Carlo. De coureur die vooraan mag starten op zondag, is voor 99% zeker de winnaar van de race.

Met de steeds groter en zwaarder wordende auto's, is het inhalen op het circuit van Monaco schier onmogelijk geworden. De kwalificatie wordt daardoor juist alleen maar belangrijker en het lijkt erop alsof Red Bull Racing geen geweldige kwalificatie-auto heeft in het prinsdom. Tijdens de vrije trainingen kwamen zowel Verstappen als Pérez flink tekort over één ronde, waarbij Verstappen in VT1 op de elfde plaats eindigde en VT2 als vijfde afsloot.

Voor Verstappen is het weekend al gelopen en ook Sergio Pérez meent dat de pole position - en dus de overwinning - niet meer te behalen is. Daar is Ferrari simpelweg te goed en te snel voor. Charles Leclerc stond een halve seconde voor de tijd van Max Verstappen in VT2, maar moest meerdere keren een nóg snellere ronde afbreken. In die snellere rondes ging hij telkens vier tienden harder in alleen de eerste sector, wat laat zien dat er nog véél meer snelheid in de SF-24 zit. Dat baart Pérez zorgen.

"Op dit moment is Ferrari gewoon buiten bereik. Zij zijn echt heel sterk. Wanneer zij die ronde moeten rijden, dan lijkt het ze gewoon echt makkelijk af te gaan en zijn ze echt snel. Het is ook een behoorlijk voordeel als je hier een snelle ronde kunt zetten wanneer je dat nodig hebt, zonder al te veel te hoeven worstelen met de banden en dat soort dingen. Dus op dit moment zien zij er heel sterk uit", zo stelt Sergio Pérez na de trainingen bij Motorsport.com.

Racepace

En volgens Pérez is de kans klein dat Red Bull nog in de buurt van Ferrari gaat komen, ondanks het feit dat het team op vrijdagnacht nog kansen heeft gehad om de auto te verbeteren. Ook meent de Mexicaan dat de racepace van de RB20 helemaal niet tegenviel, maar als Red Bull niet vooraan kan starten, heeft het team daar helemaal geen moer aan.

"Het gaat zwaar worden. Het is volgens mij heel lastig om van onze beperkingen af te komen. We zullen dus wel zien waar we mee op de proppen kunnen komen vannacht. We hebben de twee auto's iets anders afgesteld. Ik weet niet welke problemen Max heeft ervaren. Het racetempo lijkt er beter voor te staan, maar dat is natuurlijk gewoon te laat. We moeten dus afwachten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties