F1 Nieuws

'Max Verstappen werd bijna genekt door Monza-vloek tijdens GP van Italië'

'Max Verstappen werd bijna genekt door Monza-vloek tijdens GP van Italië'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen werd bijna genekt door Monza-vloek tijdens GP van Italië'

'Max Verstappen werd bijna genekt door Monza-vloek tijdens GP van Italië'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op het circuit van Monza opnieuw een overwinning bijgeschreven. De Nederlander heeft daarmee zijn twaalfde overwinning van het seizoen en tiende achtereenvolgende overwinning op zak. Echter, die prestatie werd bijna ongedaan gemaakt door een 'probleem' aan de bolide van de Nederlander.

Verstappen begon zijn race vanaf P2 en waar velen dachten dat de Nederlander de Ferrari-bolide van Carlos Sainz met speels gemak voorbij zou steken, gebeurde dat niet. In plaats daarvan wist de man uit Madrid de Red Bull-bolide van Verstappen voor meerdere rondes achter zich te houden.

Uiteindelijk slaagde Verstappen er echter toch in om zijn oud-teamgenoot voorbij te steken. Dat werd veroorzaakt door een remfout van de Spanjaard waar een slechte exit uit de eerste bocht aan volgde. Uiteindelijk werd Sainz als derde afgevlagd, aangezien ook Sergio Pérez langszij wist te komen.

Overwinning het putje in?

Na zijn inhaalactie op Sainz wist Verstappen zijn leiding vooraan het veld uit te breiden en al snel was de voorsprong van de Nederlander opgelopen tot elf seconden. In het slot van de race liep die voorsprong echter snel terug en uiteindelijk kwam Verstappen met net iets meer dan zes seconden voorsprong ten opzichte van Pérez over de streep.

Maar waardoor kwam dat? Op X (voorheen Twitter) weet @EngineMode11 (voormalig Red Bull-medewerker) te melden dat Verstappen over de boordradio te horen kreeg dat hij langzamer moest gaan rijden. Gianpiero Lambiase (de engineer van Verstappen) zou daarbij op een dringende manier hebben duidelijk gemaakt dat het belangrijk was dat Verstappen langzamer ging rijden.

Gevraagd naar het probleem aan zijn bolide laat Verstappen weten dat ook hij niet weet wat er precies aan de hand was. "We hadden een klein probleempje met de auto denk ik. Ik weet niet precies wat het was, maar onze voorsprong was groot genoeg, dus ik kon gewoon naar de finish rijden", aldus de Nederlander voor de camera van Viaplay.

Artikel gaat verder onder Tweet.

Wat is de Monza-vloek?

Verstappen was dus bijna slachtoffer geworden van de Monza-vloek, maar wat is die vloek precies? Sinds 2019 heeft de coureur die als eerste over de streep kwam het volgende seizoen geen punten gescoord. Zo won Charles Leclerc de race in 2019, maar viel hij het jaar daarna uit. Won Pierre Gasly de race in 2020, maar haalde hij in 2021 niet de finish.

Als laatste slachtoffer werd Daniel Ricciardo in 2021 als eerste afgevlagd, maar haalde hij de finish niet in 2022. Gedacht werd dat Verstappen hetzelfde lot te wachten zou staan, maar de Nederlander 'versloeg' de vloek en ging er net zoals afgelopen seizoen met de overwinning vandoor.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties