F1 Nieuws

'Max Verstappen wint ook in de Ferrari de 2024 Formule 1-titel'

'Max Verstappen wint ook in de Ferrari de 2024 Formule 1-titel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen wint ook in de Ferrari de 2024 Formule 1-titel'

'Max Verstappen wint ook in de Ferrari de 2024 Formule 1-titel'
Red Bull Content Pool

Als Max Verstappen dit jaar voor Ferrari uit zou komen, zou het Italiaanse team op dit moment aan de leiding gaan van het kampioenschap. Dat meent Michael Bleekemolen als hij naar de prestaties van Verstappen kijkt. Volgens de voormalig Formule 1-coureur is Verstappen simpelweg een paar klassen beter dan alle andere coureurs op de grid, waardoor hij overal kampioen zou kunnen worden.

Dat Verstappen de laatste drie seizoenen er met de titel vandoor is gegaan, is voor Bleekemolen geen verrassing. De Nederlander zag aan het begin van de F1-carrière van Verstappen al dat we naar iets heel speciaals aan het kijken waren en geeft aan dat zijn huidige vorm hem niets verrast. Max is gewoon de beste coureur en dat laat hij vanaf het eerste moment in de race al zien.

"Ik had dit eigenlijk volledig verwacht en dat heb ik ook altijd gezegd", begint Bleekemolen bij RN365 over de dominantie van Verstappen. "Max is gewoon de beste en dat zie je altijd heel goed bij de start. Dan hij hij binnen een paar ronden al één of twee seconden voorsprong. En dat heeft niets te maken met het feit dat de auto beter is, want Pérez rijdt achter hem en die kan dat niet."

En volgens Bleekemolen is Pérez een zéér goede coureur, die op het niveau van Charles Leclerc en Carlos Sainz zit. Dat de Mexicaan dan zo simpel verslagen wordt door Verstappen, heeft vooral te maken met het feit dat Max zoveel beter is dan de rest.

"Ik denk dat hij [Pérez, red.] even goed is als de rest van de coureurs bij de topteams. Hij zit op het niveau van Charles Leclerc en Carlos Sainz. En er is er maar één die opvalt tussen al die mensen. Je ziet het altijd in alle klassen, er is altijd wel iemand die het beter doet. En het heeft vaak niets te maken met het verschil in de auto, maar met het feit dat hij alles net iets bedrevener aankan."

Verstappen wint titel in een Ferrari

Dat Verstappen dit jaar het kampioenschap gaat pakken is voor Bleekemolen dan ook geen vraag meer, maar een zekerheidje. Niet alleen omdat de Limburger voor Red Bull Racing uitkomt, maar vanwege het feit dat hij gewoonweg onverslaanbaar is. Dat zou ook in de Ferrari het geval zijn, aldus Bleekemolen.

"Ik zie niemand Max verslaan. Hij wint gewoon omdat hij beter is. Dat is duidelijk. Ik denk dat als je hem in een Ferrari zet, hij dit jaar races zal winnen." De titel? "Misschien ook wel, omdat hij gewoon beter is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties