F1 Nieuws

'McLaren-baas bracht geheim bezoekje aan Red Bull-fabriek vanwege 2026-motordeal'

'McLaren-baas bracht geheim bezoekje aan Red Bull-fabriek vanwege 2026-motordeal'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'McLaren-baas bracht geheim bezoekje aan Red Bull-fabriek vanwege 2026-motordeal'

'McLaren-baas bracht geheim bezoekje aan Red Bull-fabriek vanwege 2026-motordeal'
Red Bull Content Pool

Volgens Independant heeft McLaren-baas Zak Brown eerder deze maand een geheim bezoekje gebracht aan de Red Bull-fabriek in Milton Keynes. Daar zou Brown samen met Christian Horner hebben gesproken over een mogelijke motorendeal vanaf 2026.

Tot en met 2025 is McLaren voorzien van Mercedes-motoren. Met het Duitse merk ging McLaren in het verleden ook al in zee en de samenwerking tussen de beide merken verloopt tot op heden nog altijd erg goed. Toch lijkt McLaren een andere route te willen inslaan op motorisch gebied wanneer het nieuwe motorreglement zijn intrede doet. Zo waren er eerder geruchten over een mogelijke hernieuwde samenwerking met Honda vanaf 2026.

Momenteel voorziet de Japanse fabrikant Red Bull en AlphaTauri namelijk nog van motoren, maar vanaf 2026 zal die samenwerking definitief worden stopgezet. Vanaf 2026 gaat Red Bull immers met Ford in zee en zullen de beide merken samen een nieuwe 2026-krachtbron ontwikkelen. Zelf heeft Honda echter niet stilgezeten. De Japanners hebben zich namelijk kenbaar gemaakt bij de FIA als nieuwe motorfabrikant vanaf 2026.

Kopje koffie

Gevraagd naar het geheime bezoekje van Brown liet een Red Bull-woordvoerder weten dat de Amerikaan enkel een kopje koffie is komen drinken. Over verdere details van een mogelijke deal wilde de woordvoerder niets loslaten. Het team van McLaren werd eveneens om een reactie gevraagd, maar Independant kreeg nul op rekest. Het is opmerkelijk dat Brown zijn mogelijkheden onderzoekt bij Red Bull. Afgelopen seizoen liet Brown zich namelijk nog erg kritisch uit over Red Bull. Volgens de Amerikaan zou Red Bull hebben valsgespeeld door meer geld uit te geven dan was toegestaan volgens het budgetplafond. Horner zelf reageerde "geschokt en verbaasd" op de woorden van Brown.

En Honda?

Mocht McLaren inderdaad in zee gaan met Red Bull in 2026, dan lijkt Honda naast een mogelijke motorpartner te grijpen. Momenteel lijken de bestaande teams namelijk te zijn voorzien van motoren. Het is immers onwaarschijnlijk dat Aston Martin en Williams van het gebruik van Mercedes-motoren zullen afstappen. Ook de Ferrari-klantenteams lijken tot dusver tevreden over de diensten van de Italiaanse formatie en Alpine krijgt haar motoren van grote broer Renault. Honda's enige optie zou dus een nieuw Formule 1-team of McLaren zijn. De eerste optie lijkt verloren hoop te zijn, aangezien Andretti Global al heeft aangegeven dat er een motorendeal met Renault klaarligt. Enkel het team van McLaren lijkt dus een optie voor Honda.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties