F1 Nieuws

Mclaren-baas geeft Daniel Ricciardo trap na: 'Dat dachten veel mensen'

Mclaren-baas geeft Daniel Ricciardo trap na: 'Dat dachten veel mensen'
BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren-baas geeft Daniel Ricciardo trap na: 'Dat dachten veel mensen'

Mclaren-baas geeft Daniel Ricciardo trap na: 'Dat dachten veel mensen'
BSR Agency

Mclaren-CEO Zak Brown heeft teruggeblikt op de periode van Daniel Ricciardo bij Mclaren. De Australiër reed twee seizoenen voor het team uit Woking, maar kon daar nooit potten breken. Brown vertelt in de F1-podcast Beyond the Grid over deze lastige jaren voor de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

Ricciardo maakte na 2020 de overstap van Renault naar Mclaren, terwijl hij zich slechts twee jaar daarvoor aansloot bij het Franse team vanuit Red Bull Racing. Vanaf dag één heeft hij zich niet aan kunnen passen aan de McLaren en wist hij de kwaliteiten van de auto niet te benutten. Zijn enige echte hoogtepunt, was de overwinning tijdens de Grand Prix van Italië 2021, waar Mclaren een één-twee finish wist te scoren.

Maar over het algemeen heeft Norris altijd de overhand gehad binnen het team. Na twee seizoenen had Mclaren genoeg gezien en besloten ze Oscar Piastri weg te kapen bij Alpine en Ricciardo uit zijn stoeltje te zetten. Na een halfjaar als reservecoureur bij Red Bull, mocht Ricciardo op zijn beurt het stoeltje overnemen van Nyck de Vries bij Alphatauri, dat nu Visa Cash App RB heet.

Brown blikt terug 

Voor Brown kwam het als een verrassing dat Norris met zoveel overmacht Ricciardo naar huis reed. Van tevoren werd verwacht dat Ricciardo de stercoureur van het team zou worden, aangezien hij bij Red Bull bekend stond als een toekomstig wereldkampioen. Echter was daar weinig van te merken bij het Britse team, zo moest ook Zak Brown erkennen.

"Lando kwam binnen als rookie en voelde zich meteen op zijn gemak als rookie, omdat hij de druk niet voelde die er aan de andere kant was", zei Brown in de podcast. "Daniel zette hem niet onder druk en dat heeft zijn zelfvertrouwen waarschijnlijk enorm geholpen. Daniel is een geweldige coureur en veel mensen dachten dat hij Lando even zou laten zien hoe het moest, maar uiteindelijk was het andersom. Hij [Norris] versloeg Daniel, een coureur met zeven overwinningen in de Formule 1 destijds. Nu is hij [Norris] niet meer zo gefocust op zijn teamgenoot, maar meer op zichzelf", aldus de Amerikaan.

Oscar Piastri

Inmiddels is ook Piastri erachter gekomen hoe goed Norris eigenlijk is. De Australiër wist daarentegen wel tegen alle verwachtingen in een sprintrace te winnen en twee podiums te pakken in zijn eerste jaar. Dit stelt Brown tevreden. "Wat Lando in zijn eerste anderhalf jaar deed, heeft Oscar hem in geëvenaard. Hij kan alles doen wat Lando kan, en als hij dat niet doet, is dat meer te wijten aan onervarenheid. Oscar wordt steeds beter en daarom ben ik erg enthousiast over ons rijdersduo", zo liet Brown weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties