F1 Nieuws

McLaren-baas zet vraagtekens bij Red Bull: 'Nog nooit eerder gedaan'

McLaren-baas zet vraagtekens bij Red Bull: 'Nog nooit eerder gedaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren-baas zet vraagtekens bij Red Bull: 'Nog nooit eerder gedaan'

McLaren-baas zet vraagtekens bij Red Bull: 'Nog nooit eerder gedaan'
Red Bull Content Pool

McLaren-baas Zak Brown is ervan overtuigd dat hij en zijn team Lando Norris kunnen behouden na 2025. Zeker aangezien er bij Red Bull in 2026 allerlei onzekerheden zijn, is Brown er zeker van dat Norris niet de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen zal worden.

Norris rijdt sinds 2019 bij het team van McLaren. Sindsdien heeft de man uit Bristol acht keer op het podium gestaan en bijna 500 WK-punten bij elkaar gereden. Norris kwam twee keer dicht bij een overwinning in de buurt. Zo reed hij tijdens de Grand Prix van Italië in 2021 dicht achter teamgenoot Daniel Ricciardo, die toen de leider van de wedstrijd was. Uiteindelijk besloot McLaren om de beide heren elkaar niet te laten aanvallen en dus moest Norris genoegen nemen met P2.

Tijdens de Grand Prix van Rusland in datzelfde jaar kwam Norris opnieuw dicht bij de overwinning in de buurt, maar een foute strategie gaf toen de overwinning aan Lewis Hamilton en Mercedes.

Opwaartse spiraal

Sinds zijn debuut heeft Norris altijd prima resultaten neergezet met McLaren, maar de moeilijkheden waarmee het 2023-seizoen begon, zorgden ervoor dat de geruchtenmolen over Norris' Formule 1-toekomst op gang kwam. Inmiddels zijn die geruchten ietwat gezakt en dat is met name te danken aan de recente vorm van McLaren. "We hebben nog geen race gewonnen met Lando, maar McLaren is zijn familie en dus twijfel ik er niet aan dat hij met ons door wil in de toekomst", vertelde Brown tegenover ESPN.

Om die toekomst met Norris veilig te stellen, is er echter meer nodig dan familie. "Het beste wat we kunnen doen om Lando te behouden, is om hem te laten zien dat hij bij ons de kans heeft om voor wereldkampioenschappen te kunnen vechten."

Onzekerheden

Mocht Norris er echter toch voor kiezen om zijn geluk ergens anders dan bij McLaren te zoeken, dan raadt Brown dat zijn stercoureur ten zeerste af. Overal op de grid zijn er namelijk onzekerheden voor het 2026-seizoen en McLaren lijkt daarom dé slimste keuze voor de 25-jarige Brit. "Als je naar de rest van de grid kijkt, dan zie je enkel onzekerheden. Red Bull bouwt een eigen motor en het is maar de vraag hoe dat zal gaan. Ze hebben dat immers nog nooit eerder gedaan. Er zijn daar heel veel vraagtekens en ik denk daarom dat ons verhaal erg goed is."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties