F1 Nieuws

Mclaren-teambaas Stella verwacht 'behoorlijke stap' van update in Miami

Mclaren-teambaas Stella verwacht 'behoorlijke stap' van update in Miami
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren-teambaas Stella verwacht 'behoorlijke stap' van update in Miami

Mclaren-teambaas Stella verwacht 'behoorlijke stap' van update in Miami
DPPI/BSR Agency

Komend weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma. Het team van Mclaren zal daar aantreden met de eerste grote upgrades van dit seizoen. Vorig jaar bewees het team uit Woking al dat ze met enkele upgrades voor de bovenste plekken mee konden doen.

Tijdens het 2023 Formule 1-seizoen wist McLaren een enorme sprong te maken, door een aantal updates door te voeren in Oostenrijk. Hierdoor werden ze plots het tweede snelste team in het F1-veld. Andrea Stella, teambaas van McLaren heeft onwijs veel zin in de GP van Miami is en benieuwd hoe veel zijn team nu kan winnen in rondetijd, maar hij weet nu al dat de sprong niet zo groot gaat zijn als vorig seizoen.

"Deze upgrade zal niet zo groot zijn als de twee die we vorig jaar hebben geleverd in Oostenrijk en Singapore, maar het zou een behoorlijke stap moeten zijn", aldus de Italiaanse teambaas tegenover Motorsport.com. "Het zou merkbaar moeten zijn. Ik kan niet veel meer zeggen dan dat, want anders praten we over cijfers. Dat wil ik graag vertrouwelijk houden".

Dit jaar heeft de Mclaren-bolide, de MCL38, veel moeite met langzame bochten, bandendegradatie en efficiëntie van de aerodynamica. Kijkend naar de data van deze upgrade, is Stella hoopvol. "Als het allemaal overeenkomt met onze verwachtingen, met de windtunnelcijfers en ook met de computersimulatie. Het is altijd een grote als, want ook al is was de correlatie de afgelopen twaalf maanden goed, er zijn altijd mogelijke verrassingen", laat Stella weten.

McLaren vs Ferrari

Momenteel lijkt Mclaren het derde team achter Ferrari en Red Bull. Echter lijken de verschillen niet groot te zijn. Ferrari-teambaas Fréd Vasseur heeft aangegeven dat het verschil tussen de Ferrari en Mclaren niet groter dan een tiende van een seconde zou zijn. In ieder geval is Mclaren dit seizoen beter begonnen dan in 2023. Waar ze vorig jaar veel moeite hadden om überhaupt door Q1 te komen, staan ze nu na vijf races op de derde plaats bij de constructeurs. Lando Norris wist daarbij in China en Australië een podiumplek te bemachtigen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties