F1 Nieuws

Mclaren en Ferrari naderen elkaar, waarschuwt Fred Vasseur

Mclaren en Ferrari naderen elkaar, waarschuwt Fred Vasseur
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mclaren en Ferrari naderen elkaar, waarschuwt Fred Vasseur

Mclaren en Ferrari naderen elkaar, waarschuwt Fred Vasseur
DPPI/BSR Agency

Ferrari-teambaas Fred Vasseur ziet dat er bijna geen verschil meer is tussen Ferrari en 'aartsrivaal' Mclaren. De Fransman denkt dat het verschil tussen de twee teams minimaal is en gelooft dat het snelheidsverschil niet meer dan een tiende bedraagt, wat ervoor zorgt dat het de komende tijd spannend gaat worden

In eerste instantie leek Ferrari de eerste uitdager van Red Bull te zijn dit seizoen. Het team uit Maranello pakte in Australië een één-twee finish, waardoor het stevig tweede staat bij de constructeurs. Maar ook Mclaren lijkt eraan te komen. Lando Norris had namelijk een ijzersterk weekend in China. Met een sprintpole en een tweede plaats in de race achter Max Verstappen, liet de Engelsman Ferrari achter met gefronste wenkbrauwen. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz beleefden allebei een matig weekend op het circuit van Shanghai met een vierde en vijfde plaats.

De snelheid van de Ferrari's ten opzichte van Mclaren is afhankelijk van het circuit denkt Vasseur. In China had zowel Leclerc als Sainz veel moeite met het managen van banden, iets waar McLaren juist geen last van had: "Het kan een beetje baan- en asfaltgerelateerd zijn", zei Vasseur tegen Autosport. "Ik denk dat het erg moeilijk was om het asfalt te begrijpen in China, want we deden een stint met soft op vrijdagochtend en toen gingen we naar de race met medium en we hadden de mediumband niet eerder gedaan, slechts één ronde in de kwalificatie", aldus de teambaas.

Vasseur geeft daarbij aan dat het omgaan met banden en strategie cruciaal is, aangezien de verschillen met Mclaren minimaal zijn. "Het betekent dat de benadering van een situatie het verschil kan maken aan het einde van de rit, want we hebben het over een tiende, niet over een halve seconde", laat Vasseur weten.

Mclaren liet onlangs weten dat ze met hun eerste grote upgradepakket zullen aantreden. Tijdens de Grand Prix van Miami zullen Lando Norris en Oscar Piastri met een snellere auto voor de dag komen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties