F1 Nieuws

McLaren-teambaas trekt opvallende conclusie na overwinning Max Verstappen

McLaren-teambaas trekt opvallende conclusie na overwinning Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren-teambaas trekt opvallende conclusie na overwinning Max Verstappen

McLaren-teambaas trekt opvallende conclusie na overwinning Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Volgens Andrea Stella heeft Lando Norris de race verloren door het lange rechte stuk in Barcelona. Tijdens de start van de race moest de McLaren-coureur toezien hoe zowel Max Verstappen als George Russell aan hem voorbij ging, waardoor hij van P1 terugviel naar de derde positie. Dit maakte uiteindelijk het verschil tussen winnen en genoegen moeten nemen met de tweede plaats in Spanje.

Aan het einde van de race kwam Lando Norris twee seconden tekort ten opzichte van Max Verstappen, die zijn 61e overwinning uit zijn carrière wist te boeken. Een deel van die achterstand werd gecreëerd in de pitstraat, waar Red Bull in totaal 1,1 seconde sneller was dan McLaren, maar Norris verloor de race grotendeels bij de start. Na de GP baalde hij ontzettend van zichzelf, waarbij hij duidelijk maakte dat Verstappen de hele helemaal niet had moeten winnen...

Maar waar Norris zichzelf vooral de schuld gaf, is McLaren-teambaas Andrea Stella van mening dat de lay-out van het circuit in Barcelona schuldig was aan de verliespartij van de jonge Brit. Stella laat weten dat het op dit circuit héél lastig is om de voorsprong te behouden, omdat de run naar de eerste bocht onwijs lang is. De coureurs die achter P1 starten hebben daardoor een enorm voordeel, aldus Stella.

"We hebben de kans om te winnen in de eerste bocht weggegooid. Daarna ging het best goed. In de eerste stint hadden we een bandenvoordeel en de mogelijkheid om Mercedes in te halen, waarna we ons konden richten op Verstappen", begint de Italiaan. Hij sluit af met: "Maar op het lange rechte stuk is het ook gewoon moeilijk om hier de eerste plaats te behouden."

Norris had last van vuile lucht

Dat Norris na de eerste bocht niet op de eerste positie lag was op zich nog niet zo'n heel groot probleem, dat bewees Max Verstappen. De Limburger moest George Russell voor zich laten na de eerste ronde, maar ging een ronde later voorbij aan de Mercedes-coureur. Dit lukte Norris niet, waardoor hij een aantal ronden achter Russell klem zat en kostbare tijd verloor op Verstappen.

"Er is gewoon zoveel 'vuile lucht", zei Norris balend tegen Sky Sports. "Je kunt alleen inhalen helemaal aan het begin van een stint, omdat de banden dan nog goed zijn." Daar was Norris, in tegenstelling tot Verstappen, gewoonweg te laat mee.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties