F1 Nieuws

McLaren ziet Max Verstappen niet als favoriet voor de winst na behalen pole in Imola

McLaren ziet Max Verstappen niet als favoriet voor de winst na behalen pole in Imola
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren ziet Max Verstappen niet als favoriet voor de winst na behalen pole in Imola

McLaren ziet Max Verstappen niet als favoriet voor de winst na behalen pole in Imola
BSR Agency

Dat Max Verstappen op pole position staat voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, betekent niet dat hij ook als eerste zal eindigen tijdens de race op zondag. Volgens McLaren-coureur Oscar Piastri is de Nederlander niet de grote favoriet voor de winst, dat is McLaren nu. Na de winst in Miami moet het team eraan wennen dat zij écht meedoen om de overwinningen in de Formule 1, iets wat nog niet helemaal indaalt bij de meeste medewerkers en fans van het Britse team.

Voor zowel Piastri als teamgenoot Lando Norris was het een prima kwalificatie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. De McLaren-coureurs wisten hun auto's op de tweede en derde plek te plaatsen, binnen één van tiende van de poletijd. Die werd gereden door Max Verstappen in zijn Red Bull RB20, die vooral in de eerste sector het verschil maakte in zijn laatste kwalificatieronde.

Maar ondanks het feit dat Norris en Piastri niet op pole mogen beginnen, hebben zij wel het gevoel dat ze er erg goed opstaan, richting de race van zondag. Vooral Piastri heeft veel vertrouwen in een goed resultaat. Als presentator Davide Valsecchi aan de Australiër vraagt of hij morgen voor de winst kan gaan, laat de 'rookie of the year' van 2023 weten dat dat zeker het geval is.

"Ik zou ja zeggen. Normaal, in het verleden, zou ik nee zeggen, maar we hebben met onze recente prestaties laten zien wat we kunnen. Dus ja, we gaan zien wat we kunnen doen. Ik heb veel vertrouwen, al is het hier wel lastig om in te halen. We hebben het hele weekend het tempo er al goed inzitten, maar zoals je nu ook kan zien, mag je Max en Red Bull nooit uitsluiten. Het inhalen wordt hier lastig, maar we hebben het vertrouwen dat het ons wel lukt", aldus Piastri.

Overigens moet de teamgenoot van Lando Norris vrezen voor zijn tweede startplek, aangezien hij zich moet gaan melden bij de stewards. Dit na een incident met Kevin Magnussen in het eerste deel van de kwalificatie.

Ook Norris tevreden

Naast Oscar Piastri, was ook Lando Norris onwijs tevreden over de prestaties van McLaren in de kwalificatie. Dat ze zó dicht bij de tijd van Max Verstappen wisten te geraken, is een compliment voor het gehele team.

"Dit is geweldig, P3 is echt geen slecht resultaat. We zitten binnen een tiende van de eerste plaats en het zit allemaal heel dicht bij elkaar. We hebben als team een geweldig weekend, maar Oscar en Max hebben het ook fantastisch gedaan. Dus ik kan niet wachten op morgen", aldus de kersverse racewinnaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties