F1 Nieuws

Mercedes-baas Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Dat moeten we hem geven'

Mercedes-baas Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Dat moeten we hem geven'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes-baas Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Dat moeten we hem geven'

Mercedes-baas Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Dat moeten we hem geven'
DPPI/BSR Agency

Toto Wolff zou niets liever willen dan Max Verstappen als vervanger van Lewis Hamilton naar Mercedes halen, vanaf het 2025 Formule 1-seizoen. Inmiddels is de storm een beetje gaan liggen binnen Red Bull Racing en lijkt een vertrek van Verstappen ineens een stuk minder logisch, maar Wolff hoopt alsnog dat hij de Nederlander kan lospeuteren bij het Oostenrijkse team.

In Saoedi-Arabië, twee weken geleden, kwamen de eerste berichten naar buiten van een mogelijk vertrek van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De familie Verstappen zou niet meer door één deur kunnen met Christian Horner - Jos Verstappen bevestigde dit - en de drievoudig wereldkampioen zou ondertussen al kijken naar opties buiten het team uit Milton Keynes.

De naam van Mercedes werd daarbij veelvuldig genoemd, omdat zij een stoeltje vrij hebben vanaf 2025 en nog altijd worden gezien als een waar topteam, door hun dominante periode tussen 2014 en 2020. Mede-eigenaar van het F1-team van Mercedes, Toto Wolff, heeft zijn zakenkant dan ook naar voren gehaald en is sinds de race in Jeddah begonnen met het warm maken van Max Verstappen.

Ook in Australië gaat Wolff daarmee door en laat hij weten dat Mercedes er alles aan gaat doen om de Nederlander naar Brackley te halen. Volgens Wolff zijn er nog altijd problemen binnen Red Bull en hij denkt dat het voor nu beter is om Max wat rust te geven, zodat hij een juiste beslissing kan nemen over zijn toekomst. Tot de tijd dat Max dat doet, zal Mercedes niemand aannemen voor het 2025-seizoen.

"Max zit op dit moment in de snelste auto en dat is wat een coureur altijd zal zoeken. Daarnaast zit hij nu in de beste periode van zijn carrière, dus het is aan hem om te beslissen wat zijn volgende stap gaat zijn. Er zijn daar wat hobbels in het team, dus we moeten hem de tijd geven om over zijn toekomst te beslissen. Vanuit onze kant zal er geen druk komen", aldus Wolff in Melbourne.

Bottas ziet geen problemen voor Max bij Mercedes

Mocht Verstappen er uiteindelijk toch voor kiezen om Red Bull te verlaten voor Mercedes, zal dat volgens Valtteri Bottas geen problemen opleveren. In 2021 hebben beide kampen een heftige titelstrijd uitgevochten, waarbij het soms wat over de schreef ging, maar Bottas meent dat dit nou eenmaal bij de sport hoort. Het onderlinge respect is altijd gebleven.

"Ik denk het wel, want uiteindelijk is het racen en het is zware competitie. Dat is heel normaal in de Formule 1. Er is altijd rivaliteit, maar hij heeft er niet voor gezorgd dat de relatie kapot is. Ieder team wil hem hebben", zei de Fin over een mogelijk overstap van Max naar Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties