F1 Nieuws

Mercedes deelt tik uit aan Ferrari met aanstellen van nieuwe topman

Mercedes deelt tik uit aan Ferrari met aanstellen van nieuwe topman
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes deelt tik uit aan Ferrari met aanstellen van nieuwe topman

Mercedes deelt tik uit aan Ferrari met aanstellen van nieuwe topman
Mercedes F1 Media

Het team van Mercedes heeft een tik uitgedeeld aan Ferrari. De Duitse formatie heeft voormalig Ferrari-, Alfa Romeo- en Haas-topman Simone Resta namelijk overgenomen.

Sinds het begin van het jaar is het voornamelijk Mercedes-personeel dat elders aan het werk gaat. De voornaamste personen waren uiteraard Lewis Hamilton en Loïc Serra, waarvan laatstgenoemde al in dienst is bij de formatie uit het Italiaanse Maranello.

Toch heeft nu ook Mercedes een nieuw kopstuk weten aan te trekken in de vorm van Resta. De Italiaanse engineer werkte in het verleden ruim twee decennia voor Ferrari, maar was ook werkzaam bij twee klantenteams van Ferrari, namelijk Alfa Romeo en Haas.

Vertrek Resta

Op LinkedIn heeft Resta laten weten dat hij het team van Ferrari zal gaan verlaten. Op 31 mei werkte de Italiaanse engineer zijn laatste werkdag voor Ferrari af.

"2001-2024, laatste dag na 23 jaar passie bij Ferrari. Unieke professionele ervaring, met het geluk om uitzonderlijke talenten te ontmoeten. Een welgemeend dank je wel aan iedereen die in mij geloofde, en aan de fans die nooit zijn gestopt om hun steun te geven tijdens al die jaren. Voorwaarts en opwaarts", aldus Resta.

Resta zal echter niet gelijk aan de slag kunnen bij Mercedes, aangezien hij eerst nog verplicht thuiszit vanwege het zogenaamde 'gardening leave'. Vanaf 2025 zal Resta echter de rol van 'Head of Performance Software Applications' op zich nemen bij het team van Mercedes.

Positieve Wolff

Eerder liet Red Bull-teambaas Christian Horner al optekenen dat Red Bull Ford Powertrains een hoop engineers van Mercedes had overgenomen. Gevraagd naar de flinke leegloop bij Mercedes kwam Wolff met een bijzondere reactie.

"We zitten op een echt goede plek, want we hadden acht opeenvolgende kampioenschappen en toen begon het te verslechteren en een deel daarvan is ook de menselijke component. En ik denk hoe het er nu uitziet, sommigen wilden weg, sommigen moesten we laten gaan en tegelijkertijd komen er nieuwe mensen bij", trapte de Oostenrijker af.

"Dat alles met het leiderschap van James, die het zo goed doet, hij is zo'n inspiratie voor het team, dat ik het gevoel heb dat we in een opwaartse lijn zitten met de motivatie, de energie en de competentie", aldus Wolff in gesprek met Sky Sports.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties