F1 Nieuws

'Mercedes gaat op zoek naar vervanger voor Lewis Hamilton'

'Mercedes gaat op zoek naar vervanger voor Lewis Hamilton'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

'Mercedes gaat op zoek naar vervanger voor Lewis Hamilton'

'Mercedes gaat op zoek naar vervanger voor Lewis Hamilton'
Mercedes F1 Media

Vanwege het dure Formule 1-contract van Lewis Hamilton, dat omgerekend zo'n 68 miljoen euro per jaar kost, zou Mercedes ervoor kunnen kiezen om de Brit te vervangen voor een 'goedkopere' coureur. Dat laat Matthew Syed weten zijn column voor The Times.

Het huidige contract van Hamilton loopt aan het einde van dit seizoen af. Gezien de recente resultaten van Mercedes zijn er veel geruchten ontstaan over een mogelijke transfer van Hamilton naar een ander team. Zo vertelde Giedo van der Garde dat hij Hamilton wel bij Ferrari zou zien rijden in de toekomst. Ook sprak Red Bull-teambaas Christian Horner zich uit over een overstap van Hamilton naar de formatie uit Milton Keynes.

Mindere resultaten

De huidige resultaten en kritiek van Hamilton op zijn team zouden, naast zijn peperdure contract, redenen zijn voor de twijfels bij Mercedes. In Sakhir kwam Hamilton als vijfde over de streep voor zijn teamgenoot George Russell.

In de straten van Jeddah wist Hamilton, net zoals in Sakhir, als vijfde over de streep te komen. Dit maal finishte de Brit zijn achter jongere landgenoot. Het feit dat Hamilton niet voor overwinningen kan vechten met Mercedes frustreert de zevenvoudig kampioen. Hamilton liet echter weten dat hij de huidige vorm van zijn team al had zien aankomen. Tijdens de autopresentaties zag Hamilton namelijk al dat andere teams opnieuw een andere richting waren ingeslagen dan Mercedes.

Moeilijke keuze

In zijn column laat Syed weten dat Hamilton voor een moeilijke keuze in zijn carrière staat. Vertrekt Hamilton namelijk naar een ander team om zijn achtste wereldtitel te behalen of blijf hij trouw aan Mercedes? De formatie uit Brackley maakte Hamilton immers tot de coureur die hij nu is.

"Met nog maar één seizoen te gaan, kan Hamilton zich afvragen of hij zijn succes niet bij een ander team moet gaan zoeken", zo schrijft Syed.

Goedkopere optie

Gevraagd naar een overstap van Hamilton naar Red Bull laat Horner weten dat een dergelijke overstap er zeker niet aan zit te komen. Volgens Syed zou een team met zowel Max Verstappen als Hamilton de Formule 1 echter "een nieuw lezen inblazen".

Echter, Syed opperde ook het idee dat Mercedes misschien voor een goedkopere coureur wil gaan in plaats van de dure Hamilton. "Het is mogelijk dat, en het is iets dat al door velen werd geopperd, Mercedes de relatie met Hamilton een halt toeroept aan het einde van dit seizoen. Zijn contract kost het team namelijk ieder jaar zo'n 68 miljoen euro".

Achtste WK-titel

Hoe de toekomst er ook uit komt te zien voor Hamilton, Syed weet zeker dat de Brit zijn Formule 1-loopbaan tot een goed einde zal brengen. Volgens Syed zal Hamilton namelijk niet stoppen voordat hij zijn recordbrekende achtste wereldtitel binnenhaalt.

"Voor mij is het in ieder geval duidelijk dat Hamilton een weg zal vinden om zijn doel te behalen. Hij zal een weg om zijn ondermaats presterende auto vinden", aldus Syed.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties