F1 Nieuws

Mercedes gaat W13 speciaal plekje geven in fabriek in Brackley

Mercedes gaat W13 speciaal plekje geven in fabriek in Brackley
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes gaat W13 speciaal plekje geven in fabriek in Brackley

Mercedes gaat W13 speciaal plekje geven in fabriek in Brackley
Mercedes F1 Media

De Mercedes W13 is de minst succesvolle bolide van Mercedes sinds 2013 en de eerste auto waar Lewis Hamilton géén Grand Prix mee wist te winnen, sinds de start van zijn carrière. Maar dat betekent niet dat Mercedes de W13 snel wil vergeten. Volgens Toto Wolff krijgt de auto zelfs een speciaal plekje in de fabriek in Brackley.

Tegenover Motorsport.com laat Wolff weten dat de 'vervloekte' W13 in de lobby van de Mercedes-fabriek komt te staan. In eerste instantie wilde de Oostenrijker de auto als symbool gaan gebruiken: als Mercedes-medewerkers achterover leunen en denken dat ze het wel wel kunnen winnen met minder dan 100% inzet, dan worden ze herinnerd aan de W13. Maar daar is hij vanaf gestapt.

Wolff wil nu juist dat de medewerkers trots zijn op de W13, aangezien ze iets anders durfden te doen dan anderen: "Die auto komt in Brackley in de lobby te staan. Ik ben een beetje van gedachten veranderd, ik wilde het in de lobby plaatsen als reminder dat we nooit op onze lauweren mogen rusten. Maar eigenlijk is het een symbool van de moedige beslissingen die we genomen hebben", aldus Wolff.

'Mercedes wordt nooit saai'

Volgens de mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team staat de auto voor de mindset van het team: risico nemend en moed tonend. "We hebben vorig jaar een radicale beslissing genomen met het ontwerp van de W13. We durfden het aan, maar we faalden. Dat laat wat mij betreft de mindset van dit team zien, hoe je kunt omgaan met succes en tegenslag. Ik wil niet dat we conservatief worden of saai, we moeten risico nemen en moed tonen", zo is Wolff van mening.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties