F1 Nieuws

Max Verstappen doet uitspraak over Ricciardo of Pérez als teamgenoot

Max Verstappen doet uitspraak over Ricciardo of Pérez als teamgenoot
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen doet uitspraak over Ricciardo of Pérez als teamgenoot

Max Verstappen doet uitspraak over Ricciardo of Pérez als teamgenoot
Red Bull Content Pool

Wie heeft Max Verstappen liever als teamgenoot, Daniel Ricciardo of Sergio Pérez? Die vraag werd de Nederlander gesteld op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië, waar hij zijn zeventiende overwinning van het jaar probeert te scoren.

Waar Verstappen wederom bezig is aan een recordseizoen, heeft teamgenoot Sergio Pérez het ontzettend zwaar bij Red Bull Racing. Met 251 punten achterstand op Verstappen en slechts twintig punten voorsprong op Hamilton voor P2 in het kampioenschap is het nog maar allerminst zeker of Checo ook in 2024 bij het Oostenrijkse team rijdt, al zijn ze daar zelf erg stellig over.

Het is dan ook geen wonder dat Verstappen de vraag krijgt wie hij liever naast zich zou hebben, maar de drievoudig wereldkampioen zit natuurlijk niet in een positie om daar vrijuit uitspraak over te doen. Toch probeert hij de vraag zo goed en eerlijk mogelijk te beatwoorden.

"Ik heb altijd een goede band met Daniel gehad toen we teamgenoten waren en natuurlijk ook toen we dat daarna niet meer waren. Maar tegelijkertijd heb ik een geweldige band met Checo. Dus ik vind het een beetje oneerlijk om hier nu te zitten en te zeggen wie ik liever als teamgenoot zou hebben of wat dan ook", zo begint Verstappen.

"Ze zijn geweldige teamgenoten geweest en het is uiteindelijk niet aan mij om dit soort beslissingen te nemen, want ik ben erg gefocust op mijn eigen prestaties. Als het volgend jaar Checo is, dan is het geweldig. Ik heb een geweldige werkrelatie met hem gehad, maar ook persoonlijk vind ik hem een geweldige kerel. En als het Daniel is, dan kunnen we het ook goed met elkaar vinden en hebben we het erg gezellig."

Blijft Pérez

Voor Max Verstappen maakt het dus niet uit wie er naast hem rijdt in 2024. Met zowel Pérez als Ricciardo heeft hij een goede relatie, maar in de media wordt er al lang gespeculeerd over een vertrek van Checo. Verstappen laat weten dat het goed mogelijk is dat dit oprecht niet gaat gebeuren.

"De F1 kan een harde sport zijn en je stelt dit soort vragen, maar ja, misschien gebeurt er ook wel niets."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties