F1 Nieuws

Mercedes trekt boetekleed aan en schrijft uitgebreide brief aan fans

Mercedes trekt boetekleed aan en schrijft uitgebreide brief aan fans
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes trekt boetekleed aan en schrijft uitgebreide brief aan fans

Mercedes trekt boetekleed aan en schrijft uitgebreide brief aan fans
Mercedes F1 Media

Mercedes' eerste krachtmeting van 2023 verliep vrij stroef. Daarom heeft het team uit Brackley besloten om met de billen bloot te gaan en een brief te schrijven aan haar fans.

Al vrij vroeg in 2022 schreef Mercedes het seizoen af. De W13, zoals de 2022-bolide van Mercedes heet, had namelijk te veel mankementen waardoor upgrades doorvoeren geen zin meer zou hebben. De Duitse equipe vestigde haar aandacht daarom op 2023. Het moest het jaar worden van de wederopstanding van het ooit zo machtige Mercedes. Na de eerste race van het seizoen lijkt het team echter verder verwijderd van die doelstelling dan in 2022 het geval was.

Om de huidige vorm te verklaren, heeft Mercedes onlangs een brief aan haar fanbase gestuurd. In de brief geeft Mercedes aan dat Bahrein geen goed weekend was en dat het veel pijn deed. Verder geeft Mercedes aan dat het het hoofd koel zal houden en dag en nacht zal werken aan een plan om weer bovenaan de tijdenlijsten te komen.

"Bahrein deed pijn"

"Bahrein deed pijn, voor ieder van ons", begint het team uit Brackley. "Ieder seizoen zijn we namelijk vastberaden om te vechten voor de beide wereldtitels. Als team deed het ons daarom veel pijn dat de auto waar we onze ziel en zaligheid in hebben gestoken niet voldeed aan onze verwachtingen. We snappen dat het jullie, als fans, ook veel pijn doet. Jullie passie en steun geeft ons enorm veel kracht. De situatie waarin we nu verkeren, is een situatie die niemand van ons wilde. Het is echter de situatie waarin we nu leven. De meest eenvoudige vraag is: wat kunnen we hieraan doen?"

"Ten eerste zullen we niet in paniek raken en geen zondebok aanwijzen. Als men in de spotlight staat, gebeuren die dingen namelijk al vrij snel. Wij zijn beter dan dat. Binnen ons team spreken we vaak over de moed die er nodig is om te falen en verantwoording te nemen voor zaken die in de soep zijn gelopen. We zijn als team eerlijk geweest over waar we staan en we werken daarom dringend aan een herstelplan. Hierbij richten we ons op de korte, middellange en lange termijn. We hebben updates gepland en er zullen er veel meer volgen. Het zal echter niet de oplossing zijn voor onze problemen."

"Ten tweede zullen we ons hoofd niet laten zakken. Wij zijn Mercedes. We kennen het proces en niemand deinst terug als er dingen moeten gebeuren. Het zal niet makkelijk worden, maar wat heb je aan de waarde van iets makkelijks? In deze tijden wordt karakter gekweekt. We blijven samen en we houden van die uitdaging."

"Ten derde doen we een beroep op onze fans om ons weer naar voren te helpen. Of je ons nu steunt of kritiek geeft, het kan beide op een goede en een foute manier gebeuren. We willen daarom dat onze fans op een veilige en respectvolle manier kunnen discussiëren. We hanteren als team een zero tolerance-beleid als het gaat om racisme of enige vorm van pesten. We zullen passende maatregelen treffen voor gevallen waarin onze richtlijnen niet worden nageleefd."

"We zijn hard op weg om de koers van dit seizoen te wijzigen. Het herstel begon dan ook al direct na de eerste race. Ben jij er klaar voor om samen met ons terug te vechten? Zo niet, dan begrijpen we dat volkomen. Zo wel, laten we er dan voor gaan!"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties