F1 Nieuws

Mercedes weet waar het de mist in is gegaan: 'Dat was onze fout'

Mercedes weet waar het de mist in is gegaan: 'Dat was onze fout'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes weet waar het de mist in is gegaan: 'Dat was onze fout'

Mercedes weet waar het de mist in is gegaan: 'Dat was onze fout'
Mercedes F1 Media

In Austin en Mexico-Stad was Mercedes het team dat het dichtst bij Red Bull Racing zat, waardoor de verwachtingen voor de Grand Prix van Brazilië torenhoog waren. Mercedes wist in 2022 die race al te winnen en dat maakte ze bijna de topfavoriet.

Maar in 2023 viel de Mercedes W14 ontzettend tegen. In de race kwam het Duitse team terug met slechts vier punten, gescoord door de achtste plaats van Lewis Hamilton. George Russell moest zijn auto vroegtijdig aan de kant zetten, wegens oververhitting van de krachtbron.

Het was een pijnlijke gewaarwording voor het team dat een jaar daarvoor de GP in São Paulo nog had gedomineerd en Toto Wolff noemde de race dit jaar zelfs zijn slechtste weekend uit zijn gehele Formule 1-carrière. De Oostenrijker vond het resultaat onacceptabel en liet weten dat Mercedes nu zeker weet dat ze de juiste keuze hebben gemaakt voor 2024, om het huidige concept naar de prullenbak te verwijzen.

Hamilton wijst naar zichzelf

Maar waar Toto Wolff aan het tieren was over de prestaties van de W14, wees Lewis Hamilton naar zichzelf en het team. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen was de auto helemaal niet zo slecht als het leek in Brazilië. De bolide uit Brackley was gewoon compleet verkeerd afgesteld, waardoor de prestaties niet behaald konden worden die van tevoren werden verwacht. Dat maakt hij duidelijk aan Sky Sports in Las Vegas.

"Brazilië was overduidelijk één van de pijnlijkste races, maar we hadden de auto gewoon in het verkeerde venster zitten. We weten dat er potentie in de auto zit, dat hebben we in de twee races daarvoor al laten zien", begint Hamilton.

"We hadden de auto gewoon in het verkeerde venster en dat is onze fout. Maar we hebben ervan geleerd. Van zulke ervaringen worden we uiteindelijk alleen maar sterker. Het was op dat moment pijnlijk voor iedereen in ons team, maar iedereen heeft zich er inmiddels overheen gezet. We willen het seizoen sterk afsluiten en we weten zeker dat ons dat lukt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties