F1 Nieuws

Toto Wolff doet heftige uitspraak na 'onacceptabel' weekend in Brazilië

Toto Wolff doet heftige uitspraak na 'onacceptabel' weekend in Brazilië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff doet heftige uitspraak na 'onacceptabel' weekend in Brazilië

Toto Wolff doet heftige uitspraak na 'onacceptabel' weekend in Brazilië
Mercedes F1 Media

Mercedes-baas Toto Wolff heeft er moeite mee dat zijn team zo slecht was tijdens de GP van Brazilië. In de Verenigde Staten en Mexico was de Mercedes W14 nog de tweede beste auto van het veld, maar daar was in São Paulo niks van te merken. De auto van Hamilton en Russell hoorde in het achterveld thuis.

Op basis van de gemiddelde rondetijd was de Mercedes de zevende (!) snelste auto van het veld. Niet alleen top teams als Red Bull Racing, McLaren, Ferrari en Aston Martin waren sneller dan Russell en Hamilton, maar ook Alpine en AlphaTauri hadden een betere auto dan het team uit Brackley.

Het is dan ook geen wonder dat Mercedes met slechts vier punten naar Las Vegas vertrekt, maar daar wil Toto Wolff eigenlijk nog helemaal niet aan denken. Hij zit met zijn handen in het haar na de prestatie van Mercedes in Brazilië en schaamt zich kapot voor de vertoonde snelheid. Wolff, die al sinds 2010 werkzaam is in de Formule 1, laat weten dat dit zijn slechtste weekend is in dertien jaar tijd.

"Het is voor mij volledig onacceptabel. Als team hebben we normaliter een goede structuur en fungeren we goed als team, maar nu leek het helemaal nergens op, we leken totaal niet op een sterk team. Dit was voor mij het slechtste weekend in dertien jaar tijd. Wat mij betreft verdient deze auto het niet om een race te winnen", is Wolff hard voor de W14.

Deze uitspraak is slecht nieuws voor Lewis Hamilton, aangezien hij van plan was om 2023 met ten minste één overwinning af te sluiten. Al heeft de Brit zelf inmiddels ook wel door dat dat een lastig verhaal gaat worden.

Andere auto in 2024

Het is voor Mercedes maar te hopen dat de W15 een betere auto gaat zijn dan zijn twee voorgangers. Al twee seizoenen op rij weet het Duitse team maar geen antwoorden te krijgen op de inconsistentie van de auto. De ene week rijdt Hamilton vooraan en de andere week heeft hij moeite om punten te pakken. Wolff is blij als men in 2024 gebruik kan maken van een compleet andere auto en de W14 achter zich kan laten.

"Volgend jaar hebben we een fundamenteel andere auto en we hebben hier ook weer gezien dat dat ook maar goed is. Het is dramatisch voor het hele team en ik hoop dat we volgend seizoen direct goed kunnen beginnen met de nieuwe auto."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties