F1 Nieuws

Mercedes ziet kansen voor verrassing in Singapore: 'Reden om dat te geloven'

Mercedes ziet kansen voor verrassing in Singapore: 'Reden om dat te geloven'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes ziet kansen voor verrassing in Singapore: 'Reden om dat te geloven'

Mercedes ziet kansen voor verrassing in Singapore: 'Reden om dat te geloven'
Mercedes F1 Media

Bij Mercedes is men hoopvol voor een goed resultaat in Singapore. Aankomend weekend wordt de Grand Prix op het Marina Bay Street Circuit verreden en in Brackley wordt stiekem gehoopt op een podium of misschien nog wel meer.

Telkens als we racen op een circuit waar veel downforce nodig is, doet Mercedes het uitstekend. Op Zandvoort reed Lewis Hamilton dezelfde rondetijden als Max Verstappen en dacht hij dat hij voor de overwinningen had kunnen vechten, waar het niet dat hij te ver naar achteren moest starten door een mindere kwalificatie.

In Singapore wordt ook weer met hoge downforce gereden en dat is reden voor Mercedes om te geloven in een goed resultaat. Andrew Shovlin, engineering director van het Duitse team, laat aan Sky Sports weten dat ze verwachten dat de W14 het beter zal doen op het stratencircuit dan in andere races dit seizoen.

"Er is een reden om te geloven dat de auto beter zal werken en dat is omdat Singapore een circuit met maximale downforce is. Onze prestaties op de circuits met veel downforce, zoals Barcelona, Boedapest en zelfs Zandvoort, waren goed. We hopen dat we daar wat sneller kunnen zijn en dat we terug kunnen keren naar een positie waarin we mee kunnen doen voor het podium", begint Shovlin. Maar Hamilton en Russell zullen stiekem hopen op een overwinning in Singapore.

Aangepast circuit

Het Marina Bay Street Circuit, waar de F1-teams aankomend weekend gaan racen, is afgelopen periode aangepast. Een deel van het circuit is afgesloten wegens werkzaamheden, waardoor er vier bochten zijn verdwenen en er een lang recht stuk voor in de plaats komt. Ook dit biedt mogelijkheden én uitdagingen, meent Shovlin.

"Het circuit biedt een aantal unieke uitdagingen en we hebben ook een aantal lay-out wijzigingen voor dit jaar. Er is een reeks van vier bochten aan het einde van de ronde die is verwijderd waar het circuit vroeger onder een tribune door een tunnel liep. Dat is nu weg en dus hebben we nu een langer recht stuk, wat de werking van de banden een beetje zal veranderen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties