F1 Nieuws

Nico Rosberg plaatst Max Verstappen in illuster rijtje na Grand Prix China

Nico Rosberg plaatst Max Verstappen in illuster rijtje na Grand Prix China
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Nico Rosberg plaatst Max Verstappen in illuster rijtje na Grand Prix China

Nico Rosberg plaatst Max Verstappen in illuster rijtje na Grand Prix China
DPPI/BSR Agency

Volgens voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg laat Max Verstappen op dit moment zien dat hij bij één van de beste coureurs aller tijden hoort. De wereldkampioen van 2016, die in dat jaar een aantal keer voorbijgereden werd door de jonge Nederlander, is erg onder de indruk van de Red Bull-coureur.

Tijdens de Grand Prix van China was Rosberg te gast in de studio van Sky Sports F1, waar hij David 'Crofty' Croft bijstond als co-commentator. De voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton verving Martin Brundle voor de Chinese Grand Prix en kon door zijn ervaring op het Formule 1-circuit interessante inzichten geven over hoe het is om een F1-race te rijden.

Ook weet Rosberg precies welke coureurs op dit moment goed presteren en welke tegenvallen. Voor de Duitser is in ieder geval één ding duidelijk: Max Verstappen is dit jaar de beste van allemaal. En dat is niet alleen dit jaar zo, maar de afgelopen vier seizoenen. Verstappen haalt zo'n hoog niveau, dat Rosberg hem zelfs al bij de beste vijf coureurs aller tijden durft te plaatsen.

"Max rijdt zo ver voor de rest, dat hij niet alles wat hij kan hoeft te laten zien. Als hij vol gas moet gaan, dan zit er waarschijnlijk nog meer in. Het is echt extreem wat hij laat zien", begon Rosberg in de uitzending, gequote door Motorsport.com. "Hij hoort bij de beste vijf. [Juan Manuel] Fangio, [Michael] Schumacher, [Ayrton] Senna, [Lewis] Hamilton en Max Verstappen." Deze lijst was in willekeurige volgorde, dus wie Rosberg van deze vijf de allerbeste vindt, bleef in het midden.

Norris over dominantie Verstappen

Ook McLaren-coureur Lando Norris is van mening dat Max Verstappen in het lijstje met de grootsten aller tijden hoort, die ooit in de Formule 1 gereden hebben. De Brit, die in China de tweede plaats achter Verstappen wist in te nemen, ziet de drievoudig wereldkampioen en Red Bull Racing als dodelijke combinatie. Verstappen en Red Bull zijn eigenlijk niet af te stoppen door zijn auto, maar als Max niet bij het team zou zitten, zou Red Bull ook niet zo dominant zijn als nu.

"Je hebt één van de beste coureurs ooit in de F1, in een van de meest dominante auto's en dat is een dodelijke combinatie. Als Max er niet was en je had twee types Pérez, zou het niet zo zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties