F1 Nieuws

Nyck de Vries deelt zijn bizarre verhaal vanuit Emilia-Romagna na de overstromingen

Nyck de Vries deelt zijn bizarre verhaal vanuit Emilia-Romagna na de overstromingen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nyck de Vries deelt zijn bizarre verhaal vanuit Emilia-Romagna na de overstromingen

Nyck de Vries deelt zijn bizarre verhaal vanuit Emilia-Romagna na de overstromingen
Red Bull Content Pool

Het Formule 1-weekend in Emilia-Romagna gaat niet door nadat de regio op dinsdag werd getroffen door noodweer. Binnen één dag viel er honderd millimeter aan regen rondom Imola, waardoor de river Santerno overstroomde.

Dit zorgde ervoor dat niet alleen het circuit onbegaanbaar was, maar ook dat er duizenden mensen hun huis moesten verlaten, omdat deze ondergelopen was. Nyck de Vries maakte dit van dichtbij mee, aangezien hij al eerder in de omgeving was dan zijn collega's.

Nyck moest op woensdag aanwezig zijn in de fabriek van AlphaTauri in Faenza (15 kilometer van Imola), waardoor hij op dinsdag al vertrok naar Italië. Maar eenmaal aangekomen in de regio merkte hij dat moeder natuur flink huis had gehouden. Op Instagram deelt hij zijn verhaal.

"Dinsdagavond half twaalf, op mijn weg richting Faenza voor een marketing dag in de Scuderia AlphaTauri-fabriek op woensdag. Het regent intens, Faenza is al ondergelopen en ik kan mijn hotel niet bereiken. Terugkeren naar de snelweg is geen optie en ik ben gestrand in een klein dorpje met één, al volgeboekt, hotel", begint Nyck.

"Gelukkig was McLaren daar eerder ook al gestrand en hun voorste monteur Frazer was zo aardig om mij zijn kamer te geven. De volgende morgen was de hotellobby veranderd in een noodopvang voor mensen die noodgedwongen hun huis hadden moeten verlaten in de nacht."

Nyck probeert thuis te komen

Een paar uur later krijgt Nyck hetzelfde nieuws als ons te horen: de Formule 1-race gaat niet door. De AlphaTauri-coureur moet daardoor weer richting Monaco, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

"Na de Formule 1-aankondiging zag ik slecht één manier om thuis te komen. Dat was door te rijden via Firenze. Na een avontuurlijk ritje door de bergen, met dank aan de lokale bevolking en de autoriteiten in de verschillende dorpjes, kwam ik veilig thuis. Mijn dank gaat uit aan iedere persoon die zo aardig was om mij te helpen. Het was werkelijk hartverwarmend om te zien hoe mensen uitkeken voor elkaar en mijn gedachten zijn dan ook bij de mensen die nog steeds geraakt zijn door deze tragedie. Ik zal snel weer in Faenza zijn om mijn team en de mensen in de omgeving te ontmoeten", aldus Nyck.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties