F1 Nieuws

Nyck de Vries spreekt zich uit over leven na de Formule 1: 'Heb ik altijd geweten'

Nyck de Vries spreekt zich uit over leven na de Formule 1: 'Heb ik altijd geweten'
BSR Agency
F1 Nieuws

Nyck de Vries spreekt zich uit over leven na de Formule 1: 'Heb ik altijd geweten'

Nyck de Vries spreekt zich uit over leven na de Formule 1: 'Heb ik altijd geweten'
BSR Agency

Nyck de Vries voelt zich weer als een vis in het water in de Formule E. De Nederlander, die vorig jaar nog de kans kreeg in de Formule 1, maar weer heel snel werd weggestuurd bij Alphatauri, heeft een cursus gevolgd op Harvard en is er mentaal weer bovenop gekomen.

Meteen na zijn ontslag bij het zusterteam van Red Bull schreef De Vries zich in bij Harvard en vertrok naar Amerika. Nadat hij zijn cursus heeft afgerond, is de Fries weer teruggekeerd in de Formule E, waar hij in 2022 kampioen wist te worden. De voormalig F1-coureur geeft aan dat hij opgelucht is dat hij die keuze heeft genomen.

"Ik ben erg blij dat ik het heb gedaan en ik had beloofd om eropuit te gaan, want eerlijk gezegd had ik nooit een enkele opleiding gedaan", begint De Vries tegenover Daily Star. "Ik heb nog steeds een bredere interesse in het leven en ik vond het leuk om tijd door te brengen op campus en een tijdje in een andere, meer intellectuele omgeving te zijn, om van andere mensen te leren."

Ondanks dat hij dit seizoen in de Formule E nog geen punten heeft gescoord, is De Vries gelukkig en voelt hij zich thuis. "Ik heb altijd geweten dat als het niet zou lukken in de Formule 1, ik een groot verlangen had om terug te keren naar de Formule E", vertelt de Nederlander. "De omgeving voelt heel vertrouwd en alsof ik thuiskom."

Mahindra

Over zijn huidige Formule E-team Mahindra is De Vries overigens zeer te spreken. Hij heeft op dit moment nog geen indrukwekkende resultaten gehaald, maar is vol vertrouwen dat te bewerkstelligen in de toekomst. "Het is een heel leuk team, een leuke groep mensen. Er gebeuren veel veranderingen op de achtergrond waardoor we het gevoel hebben dat we steeds kleine stapjes maken", laat De Vries weten.

De Fries maakte zijn debuut in de Formule 1 bij Williams, tijdens de Grand Prix van Italië. Daar wist hij meteen punten te scoren en op die manier dwong hij bij het team van Alphatauri een stoeltje af voor het 2023 Formule 1-seizoen. Daar wist hij geen potten te breken en daar werd hij voor de zomerstop al vervangen door Daniel Ricciardo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties