F1 Nieuws

Officieel: Formule 1-krijgt 'oude bekende' terug te zien op de grid in 2025

Officieel: Formule 1-krijgt 'oude bekende' terug te zien op de grid in 2025
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency
F1 Nieuws

Officieel: Formule 1-krijgt 'oude bekende' terug te zien op de grid in 2025

Officieel: Formule 1-krijgt 'oude bekende' terug te zien op de grid in 2025
Antonin Vincent / DPPI / BSR Agency

Oliver Bearman zal volgend jaar een vast zitje in de Formule 1 krijgen. De Brit, die eerder dit jaar al een race mocht rijden in de koningsklasse van de autosport, heeft bij Haas een stoeltje gekregen voor het 2025 F1-seizoen. Daar zal hij de vervanger van Nico Hülkenberg worden, die volgend jaar de overstap maakt naar Sauber.

Hülkenberg heeft ervoor gekozen om het nieuwe gezicht van Audi te worden, het team dat vanaf 2026 Sauber volledig overneemt. Daardoor moest Haas op zoek gaan naar een vervanger van de Duitser en de keuze voor Gene Haas was eigenlijk vrij simpel. Bearman heeft vorig seizoen al meerdere testsessies gereden en toen hij in Saoedi-Arabië in moest vallen voor Carlos Sainz bij Ferrari, deed hij dat met verve. De jonge Brit heeft daarmee zo'n geweldige indruk gemaakt, dat zijn tot nu toe teleurstellend seizoen in de Formule 2 er niet toe doet voor Haas.

Zij zijn ervan overtuigd dat Bearman zijn prestaties vanuit Jeddah over een heel jaar kan laten zien bij Haas in 2025, waardoor ze hem een vast zitje hebben aangeboden. Daarmee komt er een nieuwe coureur op de grid, maar keert er ook een 'oude bekende' terug, aangezien hij al wel een race achter zijn kiezen heeft.

Reactie Bearman

Op de website van Haas reageert Bearman als volgt: "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoeveel dit voor me betekent. Om hardop te zeggen dat ik Formule 1-coureur word voor MoneyGram Haas F1 Team maakt me zo enorm trots. Om een van de weinige mensen te zijn die mogen doen waar ze als kind al van droomden, is echt ongelofelijk. Aan Gene [Haas], Ayao [Komatsu] en iedereen bij Haas, bedankt om in mij te geloven en om me te vertrouwen om jullie team te vertegenwoordigen", zo begint de Ferrari-junior op de website van Haas.

"Ik heb echt genoten van de samenwerking met iedereen sinds de eerste keer dat we elkaar ontmoetten in Mexico en ik kan niet wachten om van dit moment met hen te genieten en hopelijk nog vele andere in de toekomst. Aan Fred [Vasseur], Marco [Mattasa], Jock [Clear], Alessandro en iedereen bij de Scuderia Ferrari Driver Academy: zonder jullie zou ik hier niet staan. Bedankt dat jullie me sinds F4 hebben voorbereid op deze ongelofelijke kans en ik weet dat ik alles zal geven wat ik heb."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties