F1 Nieuws

McLaren oogst hevige kritiek na bericht over Max Verstappen: 'Erg onprofessioneel'

McLaren oogst hevige kritiek na bericht over Max Verstappen: 'Erg onprofessioneel'
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren oogst hevige kritiek na bericht over Max Verstappen: 'Erg onprofessioneel'

McLaren oogst hevige kritiek na bericht over Max Verstappen: 'Erg onprofessioneel'
BSR Agency

Het team van McLaren heeft flink wat negatieve reacties gekregen onder een post op X (voorheen bekend als Twitter). De formatie uit Woking plaatste namelijk een video waarin Sky Sports-commentator Anthony Davidson de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris 'reviewed', maar velen zijn daar online niet van gediend.

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk waren het Verstappen en Norris die een gevecht om de leiding met elkaar uitvochten. Daarbij plaatste Norris enkele (onsuccesvolle) divebombs, zoals Verstappen ze later zou noemen. Later probeerde Norris een andere tactiek en plaatste hij zijn McLaren-bolide aan de buitenkant van Verstappens RB20.

Daarbij raakte de beide heren elkaar wat uiteindelijk resulteerde in twee lekke banden voor de beide coureurs. Waar Verstappen zijn weg na een pitstop kon vervolgen en uiteindelijk als vijfde kon eindigen, was het voor Norris einde wedstrijd. Door het feit dat Verstappen de race kon uitrijden en Norris de finish niet haalde, is de Nederlander uitgelopen in de strijd om het wereldkampioenschap.

Norris is ziedend

Mogelijk was Norris mede hierdoor extra boos na afloop van de race. Hij vertelde tegenover Sky Sports dat hij respect zou verliezen voor Verstappen als hij geen excuses zou maken voor zijn actie en ook liet de Brit optekenen dat zijn vriendschap met Verstappen mogelijk ten einde zou zijn als de Limburger geen excuses zou maken voor zijn acties tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Online had men het erg druk met de uitspraken van Norris. Zo sloten velen zich bij de woorden van de Brit aan en veroordeelden zij de acties van Verstappen. Martin Brundle noemde Verstappens actie(s) in Oostenrijk zelfs een voorbeeld van de Nederlander die teruggaat naar 'Verstappen 1.0', oftewel de Verstappen die in zijn beginjaren in de Formule 1 nog wel eens roekeloos reed.

McLaren oogst kritiek

Dat Verstappens actie niet door de beugel kon, vond ook Davidson. Volgens de Brit gaf Verstappen Norris namelijk geen wagenlengte ruimte ten opzichte van de witte lijn in bocht drie. Het lijkt erop dat het team van McLaren het eens is met de zienswijze van de Britse coureur, want het team besloot de video van Sky Sports te plaatsen op hun X-account. De actie van McLaren heeft voor een hoop negatieve reacties gezorgd. Een aantal van die reacties zijn hieronder te bekijken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties