F1 Nieuws

Officieel: Viaplay troeft Ziggo af en behoudt F1-rechten tot 2029

Officieel: Viaplay troeft Ziggo af en behoudt F1-rechten tot 2029
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Officieel: Viaplay troeft Ziggo af en behoudt F1-rechten tot 2029

Officieel: Viaplay troeft Ziggo af en behoudt F1-rechten tot 2029
DPPI/BSR Agency

Daar is dan het officiële bericht. Viaplay, dat sinds 2022 de Formule 1 uit mag zenden in Nederland, heeft het contract verlengd tot en met 2029. Dat hebben zowel de FOM, als het Scandinavische bedrijf officieel bekendgemaakt. Viaplay houdt daarmee Ziggo achter zich.

In eerste instantie leek het erop dat de rechten weer terug zouden gaan naar Ziggo. Het mediabedrijf waar Olav Mol en Jack Plooij werkzaam zijn, zou een hoger bod hebben uitgebracht. Ondanks dat is de FOM er met Viaplay uitgekomen en vorige week meldde de Telegraaf al dat de deal rond was. Nu is het dan ook officieel bevestigd.

Ian Holmes, Director of Media Rights and Content Creation van de Formule 1, heeft gereageerd op de contractverlenging van Viaplay. "Formule 1 en Viaplay delen de gezamenlijke visie om uitzendingen van wereldklasse te produceren, zodat de fans op het puntje van de bank kunnen genieten van alle spanning, drama en opwinding. Dankzij onze toewijding hebben we het aantal kijkers jaar na jaar consequent zien toenemen en blijft de gepassioneerde fanbase alleen maar verder groeien", laat Holmes weten.

De CEO van Viaplay, Roger Lodewick, heeft namens de streamingdienst officieel gereageerd. "We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay aanbod. De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht", aldus Lodewick.

Ook Verstappen reageert 

Max Verstappen heeft ook gereageerd op de contractverlenging van Viaplay. De drievoudig wereldkampioen van Red Bull Racing geeft aan blij te zijn met dit nieuws. "Ik ben heel blij dat Viaplay deze lange termijn-overeenkomst met de Formule 1 heeft gesloten. Net als ik streven zij ernaar om de beste te zijn, dus we kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking voort te zetten", zei de Nederlander.

Sinds 2022 is de Formule 1 te zien bij Viaplay. Het bedrijf dat financieel in zwaar weer verkeerde en zelfs tegen een faillissement aanhing, heeft een aantal tussenoplossingen gevonden om uit de rode cijfers te blijven. Afgelopen week presenteerde zij na lang wachten de jaarcijfers, die inmiddels beter zijn geworden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties