F1 Nieuws

Viaplay presenteert opmerkelijke eerste kwartaalcijfers van dit jaar

Viaplay presenteert opmerkelijke eerste kwartaalcijfers van dit jaar
BSR Agency
F1 Nieuws

Viaplay presenteert opmerkelijke eerste kwartaalcijfers van dit jaar

Viaplay presenteert opmerkelijke eerste kwartaalcijfers van dit jaar
BSR Agency

De Scandinavische streamingdienst Viaplay is uit de rode cijfers. Dat meldt het bedrijf in de eerste kwartaalcijfers van dit jaar. De streamingdienst zal ook met nieuwe dingen komen om de abonnementen aantrekkelijker te maken en financieel sterker te worden.

Het mocht even duren, maar na meerdere uitstellingen waren daar eindelijk de kwartaalcijfers. Wat blijkt is dat Viaplay niet meer in de rode cijfers zit, maar financieel nog wel een hoop zeilen moet gaan bijzetten.

Afgelopen jaar heeft er al een grote reorganisatie plaats gevonden en is het bedrijf in sommige landen gestopt met streamen om de kosten te verminderen. Wél zegt het bedrijf tevreden te zijn met de prestaties in Nederland. Afgelopen jaar is Viaplay samen met Talpa gaan werken en sinds vorige maand heet SBS9 nu Viaplay TV.

Lancering nieuws en sportzender

Viaplay heeft nog meer nieuws gemeld in de kwartaalcijfers. De Scandinavische streamingdienst is bezig met het lanceren van een nieuwe zender, dat zowel sport als nieuws gaat uitzenden. Momenteel is de Viaplay te zien in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië en Nederland, maar de streamingdienst wil nog geen uitspraken doen over waar het eventueel uitgezonden gaat worden. Wel is bekend dat dit een aparte zender zal gaan worden.

Nieuwe F1-deal Viaplay

Vanaf het Formule 1-seizoen 2022 is Viaplay te bekijken in Nederland. Het bedrijf nam ook de Formule 1 over van Ziggo Sport, tot veel ongenoegen van een hoop Nederlanders. Ook in deze tijd zijn er veel mensen die hun abonnementen opzeggen vanwege tegenvallende diensten en stijgende prijzen. Eerder dit jaar werd al bekend dat een maandabonnement van 16 naar 18 euro zal gaan.

Vorige week meldde de Telegraaf dat Viaplay ook de komende vijf jaar de Formule 1 zal gaan uitzenden. Ondanks een hoger bod van Ziggo, zou de FOM de rechten hebben toegewezen aan de Scandinaviërs. Naar alle waarschijnlijkheid zal Viaplay deze maand met een officiële bevestiging komen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties