F1 Nieuws

Onrust bij Ferrari: hoofd aerodynamica stapt plotseling op

Onrust bij Ferrari: hoofd aerodynamica stapt plotseling op
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Onrust bij Ferrari: hoofd aerodynamica stapt plotseling op

Onrust bij Ferrari: hoofd aerodynamica stapt plotseling op
Ferrari F1 Media

Het vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari, afgelopen november, kwam niet als een verrassing voor de medewerkers binnen het Italiaanse team. De teambaas had al maanden geen goede relatie met de eigenaren van Ferrari, maar had wél het volledige team achter zich staan. Ondanks dat het vertrek verwacht werd, viel het zwaar bij de medewerkers van het team uit Maranello.

En de Ferrari-leden hebben wederom een klap te verwerken gekregen. David Sanchez, 'head of concept vehicle' en voormalig hoofd aerodynamica van de Scuderia, heeft per direct zijn contract opgezegd. Sanchez is één van de hoofdverantwoordelijken voor de Ferrari F1-75 van 2022 en de huidige SF-23. De twee bolides hebben veel kritiek gekregen vanuit de buitenwereld, maar vanuit Ferrari-teambaas Fred Vasseur kregen de ontwerpers juist steun.

Volgens de Fransman was de auto top, maar werd er geen goede racepace gevonden door een probleem met de set-up. Ondanks de steun van Vasseur heeft Sanchez toch besloten om het schip te verlaten en terug te keren naar Engeland. Na jaren in dienst te zijn geweest van Ferrari gaat de Fransman terug naar McLaren.

'Gardening leave'

Volgens Formu1a.uno kan Sanchez niet direct aan de slag bij het team van Zak Brown. Hij moet eerst op 'gardening leave', wat betekent dat hij voor een bepaalde periode niet mag werken bij een ander Formule 1-team, om er zo voor te zorgen dat de desbetreffende persoon geen gevoelige informatie direct kan gebruiken bij een concurrent.

Hoe lang deze periode duurt is nog onbekend, maar dat het een flinke klap voor Ferrari is, moge duidelijk zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties