F1 Nieuws

Ook HLN meldt onrust binnen Red Bull: Helmut Marko op de wipstoel

Ook HLN meldt onrust binnen Red Bull: Helmut Marko op de wipstoel
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ook HLN meldt onrust binnen Red Bull: Helmut Marko op de wipstoel

Ook HLN meldt onrust binnen Red Bull: Helmut Marko op de wipstoel
Red Bull Content Pool

Afgelopen week liet Christijan Albers in De Telegraaf-podcast weten dat hij had vernomen dat het rommelde binnen Red Bull Racing. Volgens de voormalig F1-coureur en huidig analist bij Viaplay, zou de nieuwe CEO van Red Bull, Oliver Mintzlaff, geen grote fan zijn van Helmut Marko. De adviseur van het Oostenrijkse team zou dan ook plaats moeten maken.

Maar niet alleen Albers brengt nu dat nieuws. Ook HLN.be weet te melden dat het niet lekker loopt binnen het team wat het afgelopen seizoen beide kampioenschappen heeft gewonnen. Helmut Marko was jarenlang de rechterhand van Dietrich Mateschitz, maar sinds het overlijden van de mede-oprichter van Red Bull, is de positie van Marko ook niet meer zeker.

Marko reden voor mislukte deal met Porsche

Volgens Jo Bossuyt, de F1-watcher van het Belgische HLN, is Helmut Marko de reden voor de mislukte deal met Porsche. De Oostenrijker was bang dat hij zijn plek als adviseur kwijt zou raken als Red Bull Racing in zee ging met Porsche, aangezien de Duitsers te veel macht wilden. Volgens Bossuyt zouden Marko en Horner hierin niet op de dezelfde golflengte zitten.

Daarnaast vindt Oliver Mintzlaff, de nieuwe CEO van Red Bull, het lastig om om te gaan met Marko. De man uit Graz heeft zijn eigen stijl van werken en neemt vaak geen blad voor de mond, waardoor Horner geregeld zijn uitspraken moet nuanceren of ontkrachten.

'Horner wil meer macht'

Het is overigens niet de eerste keer dat deze geruchten de kop opsteken. Vorig jaar meldde het Japanse AS Web al dat de nieuwe Red Bull-CEO niet goed kon opschieten met Marko en dat Christian Horner uit was op meer macht binnen het team. Marko mag dan op de boeken staan als adviseur, maar de Oostenrijker heeft het eigenijk voor het zeggen binnen de organisatie. Dit vanwege zijn sterke band met Dietrich Mateschitz.

Nu de multimiljardair er niet meer is, lijkt de positie van Marko ook niet meer zo zeker. Waar rook is, is vaak vuur...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties