F1 Nieuws

McLaren-baas onthult manier waarop hij Lando Norris uit handen Red Bull heeft weten te houden

McLaren-baas onthult manier waarop hij Lando Norris uit handen Red Bull heeft weten te houden
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren-baas onthult manier waarop hij Lando Norris uit handen Red Bull heeft weten te houden

McLaren-baas onthult manier waarop hij Lando Norris uit handen Red Bull heeft weten te houden
LAT Images/BSR Agency

Het was de droom van Christian Horner en Helmut Marko: Max Verstappen en Lando Norris als teamgenoten bij elkaar brengen bij Red Bull Racing. Maar die droom spatte uiteen toen de Brit uit het niets bekend maakte dat hij een nieuw contract had getekend bij McLaren. Norris zal de komende jaren voor het team uit Woking blijven rijden, waar teambaas Zak Brown maar wat blij mee is.

De Amerikaan heeft zijn best gedaan om de kern van McLaren bij elkaar te houden, de afgelopen jaren, terwijl er telkens nieuw vlees aan het team wordt toegevoegd. Vooral in het tweede deel van het 2023 Formule 1-seizoen kon men zien dat er genoeg talent te vinden was bij McLaren, aangezien ze opklommen vanuit het achterveld tot aan het front, waar ze meerdere keren meestreden om overwinningen.

Bij het Australische Speedcafe laat Brown weten dat hij er alles aan doet om iedereen binnenboord te houden, waaronder ook de coureurs. Dat Lando Norris zó hevig in de belangstelling stond van Red Bull Racing, zorgde ervoor dat hij extra zijn best moest doen om zijn stercoureur bij zich te houden. Maar de McLaren-baas geeft aan dat hij altijd vertrouwen heeft gehad in een verlenging, vanwege de relatie die het team met Norris heeft.

"We hebben geen controle over externe benaderingen. Of het nu gaat om werknemers, coureurs of sponsors, het is onze taak om voor ze te zorgen en ervoor te zorgen dat ze bij McLaren willen blijven. Ik ben geneigd om me te richten op het creëren van de best mogelijke omgeving voor McLaren, omdat je geen controle hebt over de externe benadering van deze verschillende mensen. Ik heb veel vertrouwen in de relatie die we hebben met Lando. Ik weet dat hij erg enthousiast is over dit jaar en erg onder de indruk was van wat hij zag in de tweede helft van 2023", aldus Brown.

Norris heeft alleen met Red Bull gepraat

Vanuit Red Bull Racing is al vaker naar voren gekomen dat ze Norris maar wat graag naar Milton Keynes zouden halen. Volgens Helmut Marko was er in 2018 zelfs een akkoord met de jonge Brit, maar koos zijn zaakwaarnemer er uiteindelijk voor om bij McLaren te tekenen. Ook afgelopen jaar werd er vaak geflirt in de media, maar volgens Norris was het ook echt niks meer dan dat.

Hij heeft inderdaad gesprekken gevoerd met Red Bull, maar verder dan deze gesprekken is het nooit gekomen: "Ik ga niet liegen, in de F1 wordt er constant onderhandeld. Je praat altijd met veel teams en vraagt elkaar wat je kunt bieden. Maar mijn 'onderhandelingen' zijn nooit verder gegaan dan deze stap", aldus Norris.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties