F1 Nieuws

Oscar Piastri drijft Lando Norris richting de uitgang: 'Dan moet hij naar een ander team'

Oscar Piastri drijft Lando Norris richting de uitgang: 'Dan moet hij naar een ander team'
McLaren F1 Media
F1 Nieuws

Oscar Piastri drijft Lando Norris richting de uitgang: 'Dan moet hij naar een ander team'

Oscar Piastri drijft Lando Norris richting de uitgang: 'Dan moet hij naar een ander team'
McLaren F1 Media

Lando Norris wist in 2021 en 2022 makkelijk af te rekenen met Daniel Ricciardo bij McLaren. De Australiër werd op alle vlakken verslagen door Norris en werd uit zijn contract gekocht door zijn team, waardoor hij in 2023 aan de slag is gegaan als reservecoureur bij Red Bull. Maar dit jaar heeft Norris het niet zo eenvoudig.

De man die twee jaar geleden in Rusland bijna een race wist te winnen, heeft dit jaar Oscar Piastri naast zich rijden bij McLaren. De landgenoot van Daniel Ricciardo wist achter elkaar het Formule 3- en Formule 2-kampioenschap te winnen, maar moest bij Alpine vorig seizoen vanaf de zijlijn toekijken.

Hierdoor besloot Piastri om de overstap te maken naar McLaren, waar hij tot nu toe indruk maakt. Peter Windsor, voormalig teammanager in de Formule 1, laat op zijn YouTube-kanaal weten dat Piastri er op deze manier voor gaat zorgen dat Norris naar de uitgang gedreven wordt en opzoek moet gaan naar een nieuw team.

"Van wat ik tot nu toe heb gezet, heeft hij een geweldig gevoel (voor de auto, red.). Hij rijdt geweldig en heeft een enorm potentieel. Als hij nu in een Red Bull zou rijden, zou hij erg snel zijn en bij Ferrari zou hij vanaf het eerste moment niet ver achter Carlos Sainz zitten. Het is nog steeds erg vroeg, dus ik denk dat hij nog niet zo snel is als George (Russell), Lewis (Hamilton, Charles (Leclerc) of Max (Verstappen), maar hij heeft het potentieel om dat wel te zijn", zo begint Windsor.

'Lando moet wellicht naar een ander team'

Volgens Windsor is de snelheid van Piastri een probleem voor Norris, omdat hij jarenlang de onbetwiste leider was binnen McLaren. Die rol begint wellicht een beetje te vervagen en dat mag niet gebeuren als hij ooit wil kunnen strijden voor een kampioenschap.

"Hij is een probleem voor Lando. Ik zeg niet dat Lando niet even snel of misschien zelfs sneller is. Lando heeft ook een enorm potentieel, maar hij heeft op dit moment het gevaar dat zijn carrière bij McLaren misschien wat zijwaarts gaat, omdat Piastri niks te verliezen heeft. Hij kan er alleen maar beter van worden, als hij zo blijft presteren naast Lando", gaat Windsor verder.

Norris moet daarom ook vanaf nu tonen dat hij wel degelijk de beste coureur in het team is en als dat niet lukt, moet hij wellicht overstappen naar een ander team: "Dit is een bijzonder belangrijk jaar voor Lando, omdat hij eigenlijk overal drie tot vijf tienden sneller moet zijn dan Piastri. Dat gebeurt nog niet. En als dat niet gaat gebeuren, moet Lando wellicht naar een ander team waar zijn carrière ineens een boost krijgt, want op deze manier eet Piastri hem op", zo sluit de Brit af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties