F1 Nieuws

Oscar Piastri weet het zeker: overwinningen binnenkort haalbaar

Oscar Piastri weet het zeker: overwinningen binnenkort haalbaar
BSR Agency
F1 Nieuws

Oscar Piastri weet het zeker: overwinningen binnenkort haalbaar

Oscar Piastri weet het zeker: overwinningen binnenkort haalbaar
BSR Agency

Oscar Piastri is ervan overtuigd geraakt dat hij binnenkort zijn eerste Grand Prix gaat winnen. De Mclaren-coureur, die al een sprintrace op zijn naam heeft staan, ziet dat het team uit Woking steeds dichter bij Red Bull en Ferrari in de buurt komt.

In gesprek met het Chinese Xinhua blikt Piastri terug op de start van het 2024 Formule 1-seizoen. Volgens de Australiër heeft Mclaren stappen gemaakt en zitten ze er goed bij. Vorig jaar begon Mclaren slecht aan het seizoen en moesten ze gedurende het seizoen een sprong maken - wat in Oostenrijk gebeurde, maar momenteel zijn ze al het derde team, ziet ook Piastri.

"De start van het seizoen is een veel beter uitgangspunt geweest dan de start van vorig jaar. Ik denk dat we optimistisch zijn dat we dezelfde ontwikkeling als vorig jaar kunnen laten zien. We hebben het gevoel dat er geen reden is om het niet nog een keer te doen. Het is spannend om te zien wat we het hele seizoen kunnen doen", aldus de teamgenoot van Lando Norris.

Dicht tegen Ferrari en Red Bull 

Piastri is erop gebrand om voorbij Ferrari te gaan en daarna de jacht in te zetten op Red Bull: "Sommige teams hebben een goede sprong gemaakt in de winter. Ik denk dat Ferrari er goed aan heeft gedaan om dit jaar sterk te beginnen, maar hopelijk kunnen we proberen om ze weer te overtreffen en ik denk dat we er alle vertrouwen in hebben dat we dat kunnen", zei Piastri.

Echter voelt de eenmalig Sprint-winnaar wel de druk van andere teams, zoals Aston Martin en Mercedes: "Als je kijkt naar Japan: vorig jaar kwalificeerde ik daar als tweede, een halve seconde achter Max Verstappen. En dit jaar zat ik er ongeveer een halve seconde achter en werd ik zesde, dus ik heb het gevoel dat iedereen dichterbij komt", laat de Mclaren-coureur weten.

Momenteel staat Piastri zesde in het kampioenschap, met 20 punten achterstand op teamgenoot Lando Norris. Beide Mclaren-coureurs wachten nog op hun eerste Grand Prix-overwinning.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties