F1 Nieuws

Pirelli wil 'kwalificatietest' Imola doorschuiven naar andere GP

Pirelli wil 'kwalificatietest' Imola doorschuiven naar andere GP
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Pirelli wil 'kwalificatietest' Imola doorschuiven naar andere GP

Pirelli wil 'kwalificatietest' Imola doorschuiven naar andere GP
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Emilia-Romagna werd afgelopen weekend niet verreden door de zware regenval die het gebied in en rondom Imola heeft geteisterd. Hierdoor is ook de kwalificatietest die gepland stond voor Imola letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Bandenleverancier Pirelli heeft echter een vervangende Grand Prix op het oog.

De kwalificatietest van Pirelli is samen met de nieuwe indeling van een sprintraceweekend de tweede wijziging die de Formule 1-organisatie heeft doorgevoerd in het 2023-seizoen. In Bakoe werd kennis gemaakt met een dubbele kwalificatie en slechts één vrije training. In Imola zou er afgelopen weekend worden gekwalificeerd met verplichte bandensets, maar doordat de race werd geannuleerd, kon deze test geen doorgang vinden.

Hongaarse GP

Het Duitse Motorsport-Magazin weet echter te melden dat Pirelli al een tweede race gepland had om de kwalificatietest bij uit te voeren. Zo zou de Italiaanse bandenfabrikant graag in Hongarije willen kwalificeren met voorgeschreven bandencompounds. Naast Hongarije is Pirelli echter nog hard op zoek naar een vervanger voor de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Het is nog niet duidelijk wanneer Pirelli een beslissing zal maken over welke race als vervanger wordt gekozen. Het kan echter ook zo zijn dat Pirelli ervoor kiest om enkel tijdens de Hongaarse GP te experimenteren met het nieuwe format.

Kwalificatietest?

Wat houdt die bandentest in en waarom wil Pirelli het zo graag? Bij de kwalificatietest krijgen coureurs voor het gehele raceweekend elf setjes banden. In het oude format waren dat er dertien. Iedere coureur heeft dus twee sets banden minder tijdens een Formule 1-raceweekend. De reden hiervoor is dat er op deze manier duurzamer kan worden geracet. Pirelli hoeft immers 40 sets banden minder mee te nemen naar een GP-locatie.

Maar hoe ziet die nieuwe kwalificatie eruit? In de nieuwe kwalificatie die voor Imola gepland stond, zouden coureurs in Q1 op de harde band rijden, in Q2 op de medium band rijden en in Q3 op de rode band een snelle ronde neerzetten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties