F1 Nieuws

Ralf Schumacher ziet unieke kracht van Max Verstappen: 'Hij kan het allemaal aan'

Ralf Schumacher ziet unieke kracht van Max Verstappen: 'Hij kan het allemaal aan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher ziet unieke kracht van Max Verstappen: 'Hij kan het allemaal aan'

Ralf Schumacher ziet unieke kracht van Max Verstappen: 'Hij kan het allemaal aan'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen rijdt dit weekend zijn thuisrace, tijdens de Grand Prix van Nederland. Heel Circuit Zandvoort is in oranje gehuld om hun favoriete coureur naar de overwinning te schreeuwen. Dit zou voor veel mensen te veel druk zijn om normaal te kunnen functioneren, maar Verstappen lijkt er geen last van te hebben.

In 2021, toen de Dutch GP voor het eerst terugkeerde op de kalender sinds 1985, was de aandacht rondom Verstappen nóg groter dan het nu is. Hij was verwikkeld in een hevige titelstrijd met Lewis Hamilton en hij had er eigenhandig voor gezorgd dat Nederland weer een Formule 1-race had.

Maar van enige druk bij Verstappen was geen sprake. Helmut Marko onthulde zelfs dat ze hem wakker moesten maken, omdat hij zo heerlijk lag te slapen op zondagochtend. De druk van buitenaf leek hem totaal niet te deren.

Ralf Schumacher ziet Max als favoriet

Dat Verstappen niet geraakt wordt door de druk ziet Ralf Schumacher ook. De Duitser, die zelf jarenlang in de F1 actief was en weet hoe lastig het is als men dingen van je verwacht, vindt het een unieke kracht van Verstappen dat hij de druk zo makkelijk langs zich op laat gaan.

"Max is de favoriet in Zandvoort. De druk van een thuisrace en van het moeten winnen lijkt gewoon van hem weg te blijven. Max heeft een ongekend zelfvertrouwen en ik zie een Max Verstappen die gewoon ontzettend relaxt is en veel zin heeft in de race op Zandvoort. Natuurlijk is alles eromheen afleidend tijdens een thuisrace, maar Verstappen kan het allemaal aan", aldus Schumacher bij Speedweek.

Verstappen opgefrist door zomerstop

Dat Verstappen zo relaxt rondloopt op Circuit Zandvoort heeft deels te maken met zijn zelfvertrouwen, maar ook doordat hij in de zomerstop zich even af heeft kunnen sluiten van het F1-wereldje.

De Nederlander laat weten dat het even lekker was om twee weken lang niet aan de veeleisende sport te hoeven denken en om tijd door te brengen met zijn naasten.

"Ja, het was fijn. Ik heb gewoon genoten van de tijd met de familie en gewoon echt ontspannen, veel geslapen wat denk ik ook belangrijk was, dus ja, het was heel goed. Ik bedoel, natuurlijk is de zomervakantie een beetje anders dan de wintervakantie, maar ik heb genoeg kunnen rusten."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties