F1 Nieuws

Red Bull heeft meerdere pogingen gedaan om Lewis Hamilton aan te trekken

Red Bull heeft meerdere pogingen gedaan om Lewis Hamilton aan te trekken
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull heeft meerdere pogingen gedaan om Lewis Hamilton aan te trekken

Red Bull heeft meerdere pogingen gedaan om Lewis Hamilton aan te trekken
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft meerdere pogingen ondernomen om Lewis Hamilton vast te leggen. Dat heeft Christian Horner onthuld tegenover Evening Standard. In het verleden wilde Red Bull populairder worden in Groot-Brittannië en dat kan alleen als ze een Brit in dienst zouden hebben.

In de tijd van Sebastian Vettel was Red Bull al één van de meest gehate teams van het veld, omdat ze alles wonnen wat er op hun pad kwam. Tussen 2010 en 2013 won het Oostenrijkse team acht titels en in de Britse pers werd voor stercoureur Sebastian Vettel helemaal zwart gemaakt.

Spoel tien jaar verder en Max Verstappen krijgt dezelfde behandeling in de Britse pers. De Nederlander wordt gezien als een 'agressieve, onbeschofte en politiek incorrecte coureur'. Dat liet Fernando Alonso onlangs weten. De tweevoudig wereldkampioen snapte niet waarom Verstappen zo werd neergezet door de pers.

Maar Christian Horner snapt het wel: Max is de reden dat Lewis Hamilton, de trots van Engeland, niet meer wint. Daarom wordt de Limburger zo hard aangepakt door de pers en de fans van Hamilton.

"Als je het opneemt tegen de meest succesvolle coureur aller tijden en je houdt hem van winnen af, is het logisch dat je niet populair wordt bij alle Hamilton-fans. Maar wij zijn ook gevestigd in Groot-Brittannië en 95 procent van onze werknemers is Brits. We hebben alleen geen Britse coureur", aldus Horner.

Hamilton bij Red Bull?

De Red Bull-baas meent dat hij een stuk populairder bij Sky Sports etc. zou zijn als hij een Brit in dienst zou hebben. "Maar natuurlijk", zegt Horner op die vraag. De Brit bevestigd daarna dat hij meerdere gesprekken met Hamilton heeft gevoerd om hem naar Red Bull te halen, om zo de populariteit op te schroeven. Maar die gesprekken zijn nooit ver gekomen.

Daar baalt Horner nu ook totaal niet meer van: "Wat maakt het ook uit, ik ben een held in Nederland en Mexico", lacht de Red Bull-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties