F1 Nieuws

Jenson Button waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton

Jenson Button waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jenson Button waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton

Jenson Button waarschuwt Max Verstappen voor Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig Formule 1-coureur Jenson Button is Lewis Hamilton ook in 2024 nog op de Formule 1-grid te zien. De Brit denkt zelfs dat zijn oud-teamgenoot het Red Bull zeer moeilijk kan gaan maken in 2024. Voor dit seizoen ziet Button het echter niet meer goedkomen met Mercedes.

In 2021 zag Hamilton de wereldtitel naar Max Verstappen gaan na een controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi. Na de race op het Yas Marina Circuit liet Hamilton maandenlang niets van zich horen, totdat hij in de beginmaanden van 2022 voor het eerst zijn radiostilte verbrak. De Brit liet optekenen dat hij vol voor de wereldtitel wilde gaan in het nieuwe seizoen. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff liet weten dat Mercedes vol in de aanval zou gaan in 2022.

Van die voornemens kwam echter niets terecht toen het seizoen begon. De W13 kwam immers veel snelheid tekort en stuiterde te veel op de rechte stukken. Voor dit seizoen nam Mercedes zich dan ook voor om een flinke stap in de juiste richting te zetten, maar vooralsnog lijkt daar weinig van terecht te komen. Het gat naar de kop van het veld - Red Bull - is namelijk hetzelfde als twaalf maanden geleden.

Red Bull verslaan

Hierdoor zijn er geruchten ontstaan die suggereren dat Hamilton wel eens zou kunnen verkassen naar Ferrari of zelfs helemaal zou kunnen verdwijnen uit de Formule 1. Volgens Button moeten die geruchten echter met een flinke korrel zout worden genomen. De Brit denkt namelijk dat zijn oud-teamgenoot in 2024 voor de titel kan strijden mét Mercedes.

"Ik verwacht zeker weten dat Lewis in 2024 op de grid verschijnt", begint Button in gesprek met Sky Sports. "Hij loopt niet zomaar weg, want hij is al zo succesvol geweest in het verleden. Als dat opeens anders wordt, dan blijf je vechten totdat je weer competitief bent. Als het andersom is, dan wil je zo snel mogelijk stoppen. Het is op dit moment minder dan Lewis gewend is. Hij weet zelf het beste hoe snel hij nog is."

Button denkt echter niet dat Hamilton dit seizoen nog voor de titel kan strijden tegen Red Bull. "Ik zie dat dit jaar niet meer gebeuren, maar als ze samenwerken kunnen ze Red Bull verslaan", aldus Button.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties