F1 Nieuws

Red Bull Racing twijfelt aan eigen auto: 'Dat valt nog maar te bezien'

Red Bull Racing twijfelt aan eigen auto: 'Dat valt nog maar te bezien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing twijfelt aan eigen auto: 'Dat valt nog maar te bezien'

Red Bull Racing twijfelt aan eigen auto: 'Dat valt nog maar te bezien'
Red Bull Content Pool

Dat Red Bull Racing nog altijd de beste auto van het veld heeft, is geen zekerheid. Dat heeft Helmut Marko in aanloop naar de Grand Prix van Spanje laten weten. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya kan altijd een goed beeld worden geschetst van de krachtsverhoudingen in het veld, omdat de baan in Montmélo gezien wordt als een 'windtunnel in de buitenlucht'.

Het circuit in Barcelona is jarenlang gebruikt als wintertest-locatie, waardoor alle teams karrenvrachten aan data hebben voor dit circuit. Daarnaast kent de baan bijna iedere denkbare bochten, die op de F1-kalender te vinden zijn. Zo zijn er een aantal langzame bochten, een aantal bochten van middelhoge snelheid en een aantal hogesnelheidsbochten. Daarnaast is er ook een lang recht stuk te vinden, waardoor de motor ook een belangrijk onderdeel is in Barcelona.

Vaak wordt dan ook gezegd dat in Spanje de ware krachtsverhoudingen tentoongesteld worden en volgens Ralf Schumacher zal dat laten zien dat Red Bull Racing nog altijd het 'beste pakket' heeft. Volgens Helmut Marko is dat wellicht de waarheid, maar dat komt dan vooral omdat zijn team de beste coureur heeft. Of de auto ook nog altijd de beste van het veld is, weet hij niet zo zeker.

"We hebben het beste pakket met de beste coureur. Of we het beste chassis hebben valt nog te bezien...", begint Marko bij OE24. Ook het feit dat hij niet weet waar de concurrenten zullen staan in Spanje baart hem wat zorgen. In 2023 was Mercedes hier erg sterk, maar in de latere races vielen de Duitsers weer terug: "Mercedes was vorig jaar sterk in Barcelona, maar dat was slechts een flits."

Veel wordt duidelijk

Maar hoewel Marko dus niet zeker weet of Red Bull nog altijd het beste chassis heeft, verwacht hij wel dat de komende drie races heel belangrijk worden voor de rest van het kampioenschap. Het team dat in Spanje, Oostenrijk en Groot-Brittannië sterk voor de dag kan komen, zal hoogstwaarschijnlijk in de rest van het seizoen ook goed gaan presteren.

"Als we sterk zijn in Barcelona, dan zijn we hopelijk ook sterk volgende week in Oostenrijk en een week later in Silverstone. Deze drie races zullen veel zeggen over de echte krachtsverhoudingen. Daarom werken onze mensen deze dagen tot het uiterste."

Overigens moeten de mannen en vrouwen van Red Bull niet alleen hard werken om het beste team te zijn/blijven, maar ook omdat er veel reparatiewerkzaamheden zijn. Veroorzaakt door Sergio Pérez. "Bovendien heeft Sergio Perez zijn auto zwaar beschadigd in Monaco en Montreal", aldus de Oostenrijker.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties