F1 Nieuws

GERUCHT: 'Fernando Alonso wijst Aston Martin de deur; weg naar Red Bull ligt open'

GERUCHT: 'Fernando Alonso wijst Aston Martin de deur; weg naar Red Bull ligt open'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

GERUCHT: 'Fernando Alonso wijst Aston Martin de deur; weg naar Red Bull ligt open'

GERUCHT: 'Fernando Alonso wijst Aston Martin de deur; weg naar Red Bull ligt open'
Red Bull Content Pool

Het is een rumoerige nacht en ochtend in de Formule 1-paddock in Mexico. Vannacht heeft F1-journalist Albert Fabrega een bom gedropt, waarbij hij aangaf dat hij een gerucht had gehoord dat hij weigerde te geloven.

Op Twitter [nu X] liet Fabrega weten dat hem een gerucht verteld werd wat zo heftig was, dat hij er zelf voor koos om het niet te geloven, omdat hij dat simpelweg niet wilde. Ook Will Buxton, presentator van F1TV weet van dit gerucht af, aangezien hij met een 'bom-GIF' reageerde op de post van Fabrega.

Er werd op social media direct gespeculeerd over wat het gerucht zou kunnen zijn, waarbij iedereen uiteraard meteen dacht aan het vertrek van Sergio Pérez bij Red Bull en de terugkeer van Daniel Ricciardo. Maar omdat Fabrega Spaans is en vaak scoops heeft over Alonso en Aston Martin, werd er ook gedacht aan nieuws over de tweevoudig wereldkampioen.

Volgens F1Talks heeft het wellicht met laatstgenoemde te maken, maar dat sluit niet uit dat Sergio Pérez dan helemaal buiten schot blijft...

'Fernando Alonso verlaat Aston Martin'

Op Twitter schrijft F1Talks, een Pools medium met 16 duizend volgers, dat er een wild gerucht rondgaat over Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen zou namelijk Aston Martin verlaten na dit seizoen, volgens dat gerucht.

Daarnaast zou Aston Martin overgenomen worden van Lawrence Stroll. Eerder dit jaar werd al bekend dat Stroll in gesprek was met Saoedi-Arabië voor een mogelijke overname van het team. Mocht dit gebeuren en Alonso vertrekt inderdaad, ligt de weg naar Red Bull Racing mogelijk open.

Tekst gaat verder onder post

Alonso naar Red Bull?

Hoewel Christian Horner en Helmut Marko allebei hebben aangegeven dat Pérez in 2024 gewoon bij Red Bull Racing zal blijven rijden, liet Marko onlangs ook weten dat dat grotendeels komt doordat het team uit Milton Keynes geen juiste vervanger heeft voor Checo.

Als Alonso op de markt komt, is die juiste vervanger er uiteraard wel. De Spanjaard is inmiddels 42 jaar, heeft een geweldige relatie met Max Verstappen en heeft bij Aston Martin aangetoond een goede teamgenoot te kunnen zijn met Lance Stroll. Als Red Bull Alonso zou kunnen contracteren voor twee seizoenen, voordat droomkandidaat Lando Norris vrijkomt bij McLaren, zou dat natuurlijk een ongelofelijke stunt zijn.

Maar nogmaals, het is slechts een gerucht in de Formule 1-paddock. Toch geldt ook hier het gezegde: waar rook is, is vuur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties