F1 Nieuws

Red Bull-topman bagatelliseert vertrek Adrian Newey: 'Het is jammer, maar...'

Red Bull-topman bagatelliseert vertrek Adrian Newey: 'Het is jammer, maar...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-topman bagatelliseert vertrek Adrian Newey: 'Het is jammer, maar...'

Red Bull-topman bagatelliseert vertrek Adrian Newey: 'Het is jammer, maar...'
Red Bull Content Pool

Het was de laatste weken hét grote nieuws in de Formule 1: topingenieur Adrian Newey gaat Red Bull na maar liefst 19 seizoenen verlaten. Hoe heeft het topteam uit Milton Keynes zich hierop voorbereid?

Newey wordt gezien als de beste ontwerper ooit in de Formule 1. De Engelsman heeft meerdere auto's getekend die garant stonden voor succes.

Topcoureurs als Alain Prost, Sebastian Vettel en Max Verstappen zijn wereldkampioen geworden met een auto van Newey en ook dit jaar lijkt het erop dat de Nederlander er met de wereldtitel vandoor gaat.

Rechterhand Newey reageert 

Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull, heeft gereageerd op het vertrek van Newey. De Fransman die samen met Newey verantwoordelijk is voor het ontwerp van de auto, licht toe hoe Red Bull zich hierop voorbereidt.

"Ik denk dat iedereen in deze business weet dat Adrian een grote man in deze sport is en misschien wel de meest succesvolle ingenieur in de F1. Ik denk dat het een groot effect voor ons heeft, maar het team was voorbereid. Het is niet zo dat we hem nog twintig jaar verwacht hadden", zo zei Wache tegen Sky Sports.

Red Bull was voorbereid

Nu Newey vertrekt, is Red Bull volop bezig aan de voorbereidingen voor het team zonder de Engelsman. Inmiddels is bekend dat Newey geen toegang meer heeft tot meetings, waardoor hij geen data kan verschaffen als hij bij een andere concurrent te werk gaat.

"Nu moet het team wel, en voorheen was het een teamprestatie om deze auto af te leveren. Het is niet één persoon die deze auto aflevert. Ik zou zeggen: ja, we zijn bereid om als team te werken om een ​​auto af te leveren als er één persoon weggaat. Het is jammer, maar weet je, en nog meer dit soort mensen als Adrian, dat is daar van groot belang. Maar weet je, daar waren we zeker op voorbereid. En ik denk dat dit iets is dat we dit jaar en volgend jaar moeten bewijzen", aldus Waché.

Het is nog niet bekend waar Newey naartoe gaat. De Brit wordt wel veel in verband gebracht met een overstap naar Ferrari of Aston Martin. Beide teams zouden diep in de buidel willen tasten voor de verdiensten van Newey.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties