F1 Nieuws

Reden voor breuk Lewis Hamilton en 'partner' Angela Cullen onthuld

Reden voor breuk Lewis Hamilton en 'partner' Angela Cullen onthuld
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Reden voor breuk Lewis Hamilton en 'partner' Angela Cullen onthuld

Reden voor breuk Lewis Hamilton en 'partner' Angela Cullen onthuld
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton en zijn fysiotherapeute, Angela Cullen, hebben besloten om na zeven jaar de samenwerking te beëindigen. De zevenvoudig wereldkampioen kondigde op vrijdagmiddag op zijn Instagram aan dat zijn 'personal assistent' een andere carrière ambieerde.

Volgens de Brit was Cullen toe aan een nieuwe uitdaging en wilde hij haar dat niet ontnemen. Vanaf de Grand Prix van Australië in 2016 stond Cullen aan de zijde van Hamilton en waren de twee niet van elkaar te scheiden. Tot nu. De fysio zelf schrijft op haar Instagram dat ze het vertrouwen van Hamilton enorm heeft gewaardeerd en benieuwd is wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Toto Wolff spreekt Hamilton tegen

Maar waar Hamilton het op zijn Instagram deed lijken of Cullen degene is die voor een verandering heeft gekozen, liet Toto Wolff juist weten dat de Mercedes-coureur reden is voor de wissel. De baas van het Duitse team liet in Saoedi-Arabië aan Auto, Motor und Sport weten dat het Hamilton's keus was om Cullen te 'ontslaan'.

De timing van dit vertrek is ook vreemd, aangezien Cullen nog wel aanwezig was in Bahrein. Als ze daadwerkelijk een carrièreswitch wilde maken, zou ze dat in de winterstop hebben gedaan, niet vlak na de eerste race van 2023.

Reden voor breuk onthuld

Op de teambazen-persconferentie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië laat Toto Wolff weten waarom Hamilton ervoor heeft gekozen om Cullen te vervangen. Volgens de Mercedes-baas was zijn topcoureur al een tijdje op zoek naar een nieuwe assistente, omdat het 'niet meer ging'.

"Wij hebben al een tijdje gezien dat Lewis op zoek was naar verandering. Angela is lang onderdeel geweest van het team en zal voor altijd mascotte blijven van Mercedes. Maar we ontwikkelen ons als mensen en als organisatie. Als je merkt dat iets niet meer gaat, dan moet je daar eerlijk over zijn", zo begint Wolff.

"Dan moet je veranderingen doorvoeren. Angela zal gemist worden, want ze was de enige met een luidere stem dan een startende Formule 1-motor. Maar als dit is wat hij (Hamilton, red.) wil, dan zullen wij hem daar altijd in steunen", aldus de Mercedes-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties