F1 Nieuws

Sebastian Vettel hint op Formule 1-terugkeer: 'Dit seizoen nog'

Sebastian Vettel hint op Formule 1-terugkeer: 'Dit seizoen nog'
BSR Agency
F1 Nieuws

Sebastian Vettel hint op Formule 1-terugkeer: 'Dit seizoen nog'

Sebastian Vettel hint op Formule 1-terugkeer: 'Dit seizoen nog'
BSR Agency

Oud-coureur Sebastian Vettel heeft in gesprek met het Duitse RTL laten weten dat hij voor dit jaar "plannen" heeft in de Formule 1, maar nog niet zeker weet of die plannen ook in vervulling zullen gaan. Verder geeft Vettel aan dat hij het fijn vindt om meer thuis te zijn bij zijn familie.

Vettel reed tussen 2007 en 2022 in de Formule 1 en behaalde in die tijd vier achtereenvolgende wereldkampioenschappen (2010-2013). Dat deed de Duitser met Red Bull, het team dat hij na 2014 verliet voor Ferrari. Naast deze twee Formule 1-grootmachten kwam Vettel ook uit bij BMW Sauber, Toro Rosso en Aston Martin. Bij de laatste team hing Vettel zijn helm na het 2022-seizoen aan de wilgen.

Erg genoten, maar

Tijdens het interview met RTL krijgt Vettel de vraag hoe hij terugkijkt op de afgelopen anderhalf jaar langs de zijlijn. "Soms is het alsof een kind zegt: 'Papa, doe dat niet, want dan ben je zo lang weg'. Ik heb echt heel erg genoten van de afgelopen anderhalf jaar met mijn kinderen en ik hoop dat zij er net zo over denken als ik," begint Vettel zijn verhaal, waarna hij vervolgens laat weten wel eens over een comeback na te denken.

"Misschien zal ik er een andere keer anders naar kijken, maar alles gaat heel erg goed momenteel. Natuurlijk is dat iets groots om mee om te gaan. Het speelt uiteraard mee in je hoofd en je denkt erover na. Ik weet echter hoe ik mijn beschikbare tijd allemaal wil gaan indelen en ik weet wat er allemaal bij komt kijken. Het gaat om zoveel meer dan alleen die 24 races," gaat de man uit Heppenheim verder.

Vettel in 2024?

Uiteindelijk krijgt Vettel de vraag of zijn 'comebackplannen' Formule 1-gerelateerd zijn. "Ik heb nog altijd een hoop plannen. Ik hoop in de Formule 1 en ook dit seizoen nog. Het valt nog te bezien of dat gaat gebeuren. Dat is ook de reden dat ik met Toto heb gesproken, naast anderen. Uiteraard hebben we het toen gehad over de situatie bij Mercedes, maar niet specifiek over Hamiltons zitje," aldus Vettel.

Onlangs deed Vettel mee aan een Porsche-test op het circuit van Motorland Aragón. Daar reed de Duitser in een Porsche 963 Hypercar. Dat is de LMDh waarmee de Duitse fabrikant meedoet aan het World Endurance Championship, een kampioenschap waarin meerdere voormalig Formule 1-coureurs meedoen. Mogelijk stapt Vettel later dit seizoen in tijdens de 24 Uur van Le Mans.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties