F1 Nieuws

Sergio Pérez klaagt tegen Red Bull over radio na masterclass Alonso

Sergio Pérez klaagt tegen Red Bull over radio na masterclass Alonso
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez klaagt tegen Red Bull over radio na masterclass Alonso

Sergio Pérez klaagt tegen Red Bull over radio na masterclass Alonso
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez was uiteraard niet tevreden over zijn race in Brazilië. Pérez begon de GP op het Autódromo José Carlos Pace vanaf de negende positie, maar kwam uiteindelijk als vierde over de finishlijn, op 0.052 seconde van Fernando Alonso.

Waar Red Bull-teamgenoot Max Verstappen op dominante wijze de overwinning pakte in Brazilië, had Pérez veel meer moeite met zijn RB19 op zondag. Vooral in zijn laatste stint lukte het Checo maar niet om voorbij te gaan aan Fernando Alonso in de Aston Martin.

De Spanjaard liet zien waarom hij tweevoudig wereldkampioen was, door zijn auto onwijs breed te maken en op alle juiste plekken te plaatsen, waardoor Pérez ronde na ronde kansloos was om een inhaalactie te maken. Het was een ware masterclass van Alonso tegenover Pérez, die zich telkens in de luren liet leggen.

Met nog één ronde te gaan ging de Mexicaan dan toch voorbij aan Alonso, maar in de allerlaatste ronde maakte Pérez een foutje in bocht 1, waardoor de Aston Martin-coureur weer een kans kreeg om langszij te komen. Dat deed Alonso dan ook en na een drag race richting de finishlijn kwam de coureur met nummer 14 voor Pérez over de streep, waar Checo niet blij mee was.

Pérez klaagt

Sergio Pérez was vooral kwaad op de beslissing van Red Bull Racing, tijdens de eerste stint in de GP in Brazilië. Mercedes-coureur Lewis Hamilton besloot al vroeg naar binnen te komen, omdat zijn banden het begeven hadden en Pérez volgde al snel, omdat Red Bull een undercut van Hamilton wilde voorkomen.

Maar volgens Checo is het team hier de mist in gegaan. Door zo vroeg te stoppen had hij de rest van de race last van het hebben van oudere banden ten opzichte van zijn concurrenten. Dat krijgt zijn team dan ook te horen als hij vlak achter Alonso over de streep komt. Waar Horner hem nog opbeurende woorden toespreekt, laat Pérez duidelijk weten dat Red Bull toch echt de verkeerde keuze gemaakt heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties