F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt steun van Red Bull-topman: 'Dat mag je niet vergeten!'

Sergio Pérez krijgt steun van Red Bull-topman: 'Dat mag je niet vergeten!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt steun van Red Bull-topman: 'Dat mag je niet vergeten!'

Sergio Pérez krijgt steun van Red Bull-topman: 'Dat mag je niet vergeten!'
Red Bull Content Pool

Waar Helmut Marko de laatste week kritisch is geweest over de prestaties van Sergio Pérez, meent Paul Monaghan dat de Mexicaan beter werk levert dan de buitenwereld denkt. De hoofdengineer van Red Bull Racing springt daarom in de bres voor Pérez.

Na de Dutch Grand Prix liet Marko weten dat Checo geluk had dat hij überhaupt over de finishlijn was gekomen na de rode vlag op Circuit Zandvoort. Vlak daarvoor had hij zijn RB19 in de muur geplant bij bocht 1 én in de pitstraat. Doordat de race werd stilgelegd konden de monteurs werken aan de auto van Pérez, die daarmee alsnog als vierde eindigde.

Maar Paul Monaghan, hoofdengineer van het Oostenrijkse team, is een stuk milder voor Pérez. Checo heeft veel kritiek te verwerken gekregen dit jaar, omdat hij niet op het niveau presteert van Max Verstappen, waardoor de Nederlander zonder enige moeite richting zijn derde titel rijdt. Maar dit is volgens Monaghan erg kort door de bocht. Pérez heeft het namelijk beter gedaan dan de buitenwereld doet vermoeden.

"Het vertrouwen van een coureur is niet altijd gelijk. Dat zie je bij andere teams en ook bij ons. Je mag niet vergeten dat hij [Sergio Pérez] in Azerbeidzjan won en in Miami zijn auto op pole zette. Daarna is zijn zelfvertrouwen wat gaan fluctueren achter Max, maar hij is nooit bij pakken neer gaan zitten na een race. Wat hij wel doet is terugkijken en realiseren dat het niet zijn beste race was, wat het juiste is om te doen", begint Monaghan bij o.a. PlanetF1.

"Maar dan komt hij het volgende raceweekend vrolijk terug met vertrouwen en is hij een geweldige aanwinst voor ons team en we zullen hem steunen met alles wat wij hebben."

Geen verschil in auto's

In Mexicaanse media werd onlangs geopperd dat Max Verstappen een andere auto zou gebruiken dan Sergio Pérez, vandaar het grote gat tussen de twee, maar dit wordt stellig ontkent door Monaghan. De Brit laat weten dat ze allebei dezelfde auto gebruiken en zelfs een set-up gebruiken dat op elkaar lijkt.

"Hij zit vrij dicht bij Max qua set-up van de auto en dat maakt het makkelijker om vooruitgang te vinden. Zijn aanpak is gelijk aan die van Max en de verschillen tussen beiden zijn véél kleiner dan in 2021."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties